Hur man uppmuntrar en baby att använda en napp

Hur man uppmuntrar en baby att använda en napp


Med hjälp av en napp som barnet somnar vid sänggåendet och naptime kan minska risken för plötslig spädbarnsdöd (SIDS) i huvudsak, enligt American Academy of Pediatrics. Dessutom hjälper en napp barn att lugna sig och uppfyller sugande reflex hos spädbarn som inte tillräckligt uppfylls av den tid sugande under flaska eller amning. Men att införa en napp för tidigt, före tre till fyra veckors ålder, kan orsaka bröstvårtan förvirring, vilket gör det svårt att etablera amning, så det är bäst att införa en napp när amning har väletablerad.

Instruktioner

1 Inför nappen när barnet är lugn och innehåll. Detta är den tid då han kommer att vara mest mottagliga för inledningen. När han är redan upprörd eller gråt, kommer han troligen att vara mer motståndskraftiga mot något som är obekant. Han kan vara resistenta mot nappen om han är desperat hungrig också. Om han motstår nappen när som helst, inte kvarstår. Vänta tills senare och försök igen.

2 Sätt försiktigt nappen i barnets mun och använda ett finger för att hålla det där medan tungan arbetar för att räkna ut vad man ska göra med det. Suger en napp kräver en mycket annorlunda sugande verkan än den som används under amning. Wiggle nappen runt i munnen bara lite eller peka på skärmen försiktigt för att stimulera ditt barns sugande reflex.

3 Flytta nappen längs bebisens underläpp försiktigt om han skjuter ut med tungan eller kommer inte att öppna munnen för att ta nappen. Rörelsen kommer att låta barnet vet att något är där och uppmuntra honom att ta nappen.

4 Prova att mata ditt barn om du tror att han kan vara hungrig. Den icke-närande napp kan bara hindra ditt barn när han är hungrig. Foder och rapa honom, och sedan försöka återinföra napp igen.

5 Applicera ett par droppar av bröstmjölk eller formel till toppen av napp. Den välbekanta och välkommen doft och smak kan göra nappen mer tilltalande för ditt barn. Men inte sätta andra ämnen, såsom socker, alkohol eller honung på nappen. Socker och alkohol är inte bra för ditt barn, även i små doser, och honung rekommenderas inte för barn under ett års ålder på grund av risk för botulism.

Tips

  • Om ditt barn fortsätter att vägra en napp, kan du ersätta det med fingret för att lugna henne när du inte kan sjuksköterska. Rengör lillfingret, se spiken trimmas snyggt och låt fingret vila försiktigt mot taket på barnets mun för att uppmuntra henne att suga.
  • Bär extra nappar med dig - de hamnar på marken ofta - men aldrig binda en napp runt barnets hals.
  • Använd aldrig en flaska bröstvårta som en napp; Detta kan kväva ditt barn om han suger bröstvårtan ur sin ring.
  • Använd aldrig en napp efter utgångsdatum eller om gumminippel har ryckt eller ändrat färg.
  • För att förhindra kvävning eller kvävning, använd endast en napp som består av ett enda stycke och har en ventilerad plastskydd som är minst 1 1/2 inches över.