Hur lång tid tar det för Skunk Lukt att försvinna?

Hur lång tid tar det för Skunk Lukt att försvinna?


Lukten av en skunk är en helt enastående doft. I samma ögonblick lukten träffar näsan, det är inte fråga om vad det kunde vara. Om du någonsin har varit olyckliga mottagare av en skunk spray, vet du hur länge lukten kan dröja oavsett vad du gör. Lyckligtvis nog, det finns åtgärder du kan vidta för att göra lukten blekna snabbare, eller försvinner helt.

Varför Skunks luktar så illa

Vad gör en skunk på sprut så skadlig är den komplexa blandning av svavelsyra kemikalier som kallas tioler. Den mänskliga näsan är extremt känslig för tioler, och kan upptäcka dessa kemikalier i små mängder av några få delar per miljard. I själva verket är vår näsa så känslig för tioler som de läggs till naturgas så att vi kan upptäcka när det läcker.

Hur länge Lukt varar

Hur lång tid tar det för Skunk Lukt att försvinna?

Doften av en skunk kan pågå i upp till en månad.

Hur länge lukten av en skunk kan dröja efter det har besprutas är inte nödvändigtvis en svartvit svar. Generellt, om den lämnas obehandlad, lukten av en skunk varar allt från två veckor till en månad. Om en skunk har dött under eller i närheten av ditt hem, kommer dock denna lukt kvar mycket längre eftersom det kommer att bli värre eftersom skunk sönderfaller.

beprövad Åtgärd

En Illinois kemist utvecklat en formel som neutraliserar skunk lukt genom att ändra den kemiska sammansättningen av tiolerna som den innehåller. Du kan skapa denna formel genom att kombinera en qt. 3 procent väteperoxid med en matsked av tvättmedel, och 1/4 kopp bakpulver. Detta kan appliceras på de flesta ytor; dock kan peroxid bleka vissa tyger. Formeln kan även tillämpas på en hundens päls som har sprutats genom en skunk.

Denna peroxid blandning fungerar genom att oxidera tiolerna och ändra deras kemiska sammansättning. Eftersom blandningen frisätter syre, kommer den att sönderdelas snabbt och kan inte lagras. Hela blandningen skall användas när det behövs och sedan kasseras.

Andra Användbara tips

Den gemensamma huskur tomatjuice att befria lukten av en skunk faktiskt inte fungerar. Denna åtgärd kommer endast maskera skunk lukt tillfälligt tills lukten av tomatjuice avtar. Om skunk lukten dröjande i luften i ditt hem eller bil, det enda sättet att bli av med det är att låta det vädra ut och ha sin gång. Running fans i ditt hem och värmaren i bilen kommer att öka luftcirkulationen, vilket kommer att bidra till lukten att försvinna snabbare.