Alla av de olika typer av Flutes

Flöjten är ett musikinstrument från träblås familjen, som även omfattar klarinett och oboe. Flöjter finns i två huvudkategorier, tvärgående och slut blåst. Emellertid kan slutblåsta räfflor delas upp i ytterligare två typer, den skårade flöjt och fipple flöjt.

Vad är en flöjt?

En flöjt är en liten, smalt rör som du använder genom att blåsa i ett munstycke. Placera fingrarna över en rad av hål, som kallas nycklar, ändrar den anteckning som du spelar. Detta instrument var en gång gjorda av trä, men nu guld eller silver är standardmaterial som används. Flöjt skapar en rad av ljud. Höga toner kan vara genomträngande och sticka ut när man spelar i en orkester; låga toner är subtil och smälter in i bakgrunden.

tvärflöjt

En tvärflöjt hålls horisontellt när den spelas. Du blåsa i ett hål i sidan av flöjt och luft skickas mot en skarp kant i öppningen av munstycket. Placera fingrarna över hålen för att blockera luften från att fly och ändra planen. Piccolo och fife är tvärgående räfflor.

skårad flöjt

En slut-blåst flöjt spelas genom att blåsa luft in i en ände av en cylinder. Detta är riktad tvärs ett rör mot en skarp kant. De flesta av dessa räfflor spelas på en vinkling till vinkel dig, spelaren. Det finns två varianter av slut blåst flöjt; en är den skårade flöjt, även kallad fälgen blåsta flöjt. Denna typ av flöjt har en V eller U-formad skåra skuren i dess övre kant, som hjälper dig att uppnå den rätta tonen. Panpipes är skårade räfflor. Shakuhachi hör också till denna variation av flöjt. Detta är en japansk flöjt gjord av bambu.

fipple flöjt

En fipple flöjt är en end-blåst flöjt med en plugg under mynningen hålet. Detta fungerar en kanal rikta luften mot fipple, som är en skarp kant. En vibration orsakas vilket skapar flöjt ljud. Denna typ av flöjt är också känd som en avblåsning flöjt, kanal flöjt eller blockera flöjt. Flageoletter, Ocarinas och inspelare är alla fipple flöjter.