Fakta om Bean Clam

Fakta om Bean Clam


Om du promenera längs stränderna i en ocean, kommer du troligen upptäcka en mussla i sanden. Musslor finns i nästan alla hav i världen. Vissa arter kan utveckla pärlor, medan de flesta andra används som livsmedel. Bean musslor är en liten, vanlig typ av mussla finns på stranden stranden av varmare hav.

Beskrivning

Bean musslor, eller donax, är en mycket vanlig mussla arter. De är en mycket liten kilformad clam som genomsnitt ca 2 till 3 cm lång, och är avlånga till formen. Skalet av clam kan variera från lila, grått, glänsande vit, orange eller gul. Detta skal färg kan antingen vara proportionell eller randiga. Musslor kan ser ut som små stenar täcker stranden.

Habitat och Migration

Bean musslor lever utsatt i sanden på stranden i oceanerna, och uppehålla sig på de nedre stranden områden. De gräver sig in i sanden och är i allmänhet hälften exponeras. Musslor flytta upp och ner på stranden genom att använda havets vågor och tidvatten. Styrkan i de konstanta vågor unearths höljena från sanden och tillåter rörelse under expending mycket lite energi.

Fortplantning

Reproduktion sker oftast under våren och sommaren i år. Födelse unga händer i det största antalet under hösten månaderna. Den unge vänta ut vintersäsongen, då mogna och föröka sig. Nästa år, dessa förfallna musslor dör. Tillväxten i unga händer i högre takt under vintern och hösten säsonger. Under sommaren och våren säsonger, är deras energi som används för reproduktion snarare än utveckling.

Bean Musslor som livsmedel

Många arter, inklusive människor, konsumera bönor musslor. Vissa djur som livnär sig på dessa musslor är krabbor, strandpipare och andra sjöfåglar, trumma och annan fisk, och månen sniglar. Människor konsumerar bönor musslor i många olika fisk- och skaldjursrätter. Eftersom musslor är mycket liten, tenderar de att användas i stuvningar och chowders. I områden där de är extremt riklig, har människor varit kända för att kan dem för senare användning och kommersiell försäljning.