Hur du vet om du faller av kärlek eller bara Deprimerade

Hur du vet om du faller av kärlek eller bara Deprimerade


Du har märkt din relation har förändrats och det inte går att sätta fingret på den exakta orsaken till förändringen. Samtidigt har du känt en bit utanför sig själv och deprimerad. Mer än sannolikt, det finns en viss korrelation mellan dina symtom på depression och din förändrade förhållandet. En licensierad terapeut eller psykolog kan hjälpa dig korrekt diagnostisera din depression och hjälpa dig att identifiera lösningar för att hjälpa dig att övervinna utmaningarna i er relation. Följande finns åtgärder du kan vidta för att avgöra om du lider av depression eller om dina känslor har förändrats.

Instruktioner

1 Genomför en självutvärdering för att avgöra om du har några inre tvivel om huruvida du är verkligen kär i din partner. Om du är kvar i en relation till förmån för barn eller ekonomiska orsaker till att du inte fortfarande vara kär, men vistas i sociala och ekonomiska skäl. Att inte kunna uppfylla din familjs utgifter utan bidrag från din partner kan orsaka ytterligare stress, som kan leda till depression.

2 Anteckna den tid du spenderar med din partner. Är den tiden trevlig eller orsakar det dig extra ångest? Om du föredrar att spendera tid med vänner snarare än din partner, kan det vara en indikation på problem i er relation. Om du spenderar mer tid ensam och skulle föredra att inte interagera socialt, kan det vara ett tecken på depression och du bör kontakta en psykolog.

3 Bestäm om du njuta av att vara intim med din partner. Ofta när en relation är på tillbakagång, minskar intimitet eller elimineras helt och hållet. Depression kan ha en effekt på din libido samt och du kommer att behöva bestämma om din brist på intimitet är att vara orsak av dina känslor för din partner. Om det har varit otrohet i er relation som kan ha en förödande effekt på relationen, tillit och intimitet.

4 Var realistisk om ditt förhållande. Är dina förväntningar för din partner och relationen realistiskt? Har din partner besviken ofta eller skada dig? Du måste vara ärlig mot dig själv för att avgöra om förändringen är verkligen med relationen eller om du har ändrat.