Hur man Arkivera en CD-samling

Hur man Arkivera en CD-samling


Arkivering CD-samlingar behöver inte vara exklusiv arbete deejays, musik bibliotekarier och samlare. Om du har en omfattande CD-bibliotek och vill organisera din samling för personliga och försäkringsändamål, kan ett arkiv du gör det. Med en omfattande lista, kan du få ersättning från ditt försäkringsbolag för stöld eller brand eller hålla bättre koll på vad du håller om du samla massor av artister. Den mest utmanande delen av projektet är att sätta den inledande arkivet together; beroende på storleken på din CD-samling, kan det ta tid.

Instruktioner

1 Organisera dina CD-skivor i alfabetisk ordning efter artist innan du börjar. Detta kommer att göra arkivet processen mycket enklare.

2 Öppna ett kalkylprogram som Microsoft Excel eller Google Docs. Klicka på "File" och sedan "Ny" för att skapa ett nytt kalkylark.

3 Lista en kategori i varje kolumn för att börja ditt arkiv. Musik Ladda ner Hur tele föreslår att den första kolumnen "konstnär", den andra kolumnen "album," den tredje kolumnen "år", den fjärde "favoritlåt" och den femte kolumnen "etikett". Lägg till ytterligare kategorier som "genre" eller "kvalitet" att ger anteckningar om musikstil av kvaliteten på din CD (notera eventuella hoppar eller repor).

4 Ange information från din första CD. Häftet som följde med CD bör hjälpa dig med året och skivbolag kolumner. Input varje CD på detta sätt för att skapa ett arkiv av dina CD-skivor.

5 Spara filen genom att gå till "File" och sedan "Spara". Ge det ett namn som du kommer ihåg som "CDArchive_2010" så att du vet att det är ett arkiv över alla dina CD-skivor som köpts via 2010.

Tips

  • Kom ihåg att uppdatera arkivet när du köper nya CD-skivor eller sälja gamla.