Träd av PVC

Träd av PVC


Polyvinylklorid, känd enklare som PVC, är en typ av plast tillgängliga för konsumenter i många former. PVC-produkter är typiskt robust och billig att tillverka - från tält till hem golv till skinnimitation. Mångfalden av julgranar tillverkade av detta material är inget undantag, gynnas av familjer för bekymmersfri dekorera de tillför semester år efter år.

Olika sorter

PVC träd tillverkare erbjuder många designalternativ för att redogöra för en massa dekorera möjligheter. Distinkta imitationer av olika trädslag är tillgängliga, såsom vit och blå gran, tall och ceder. Traditionella utseende är förenklade med pre-lit träd, frostat träd och även träd med imitationer bär. Mindre vanliga utseende finns med neonfärgade, randiga och mönstrade alternativ. Miniatyr PVC träd kan köpas, som kan komprimera träd för mindre utrymmen och även upp och ner alternativ.

fördelar

I genomsnitt 20 år livet av en PVC träd, stora ekonomiska besparingar falla; jämfört med att köpa en ny vintergröna varje år, sparar en konstgjord träd 70 procent på bara de första tio års användning. PVC träd erbjuder snabb montering kräver minimal skötsel - i motsats till fluff och vattning av verkliga träd - och inte skapar någon nål skräp att städa upp. Många är tillverkade av återvunnet material. En högre grad av brandmotstånd ges också av PVC träd än sina naturliga motsvarigheter; Dock bör försiktighet iakttas, eftersom dessa träd är fortfarande brandfarligt. Bristen på mögel och terpen, en allergen i SAP gör PVC träd ett utmärkt alternativ för allergiker.

nackdelar

PVC träd har en mindre autentiskt utseende än en sann vintergröna träd, som kan förväntas. Jämfört med polyeten eller "PE" träd, dock gäller samma sak; PVC är billigare att göra och ger en något flackare form. På samma sätt kan PVC träden inte imitera lukten av verkliga barrträd. Oron mer betydande har höjts, men när det gäller förekomsten av bly i PVC-träd. En studie från 2002 utförd av University of North Carolina-Asheville hittade blyhalten i ungefär en fjärdedel av de falska träd testade. Bly är känt för att orsaka hjärnskador, särskilt hos barn.

Säkerhet

Enligt American Christmas Tree Association, PVC används i julgran produktion är av hög kvalitet och är icke-hotande för människors hälsa under normala förhållanden. Använda under sådana förhållanden och efter tryckta riktlinjer för användning är avgörande för korrekt säkerhet. En nyinköpt PVC träd bör kontrolleras för blyinnehåll med en enkel hemma test kit. Medvetenhet om dess närvaro är viktig, eftersom bly lätt kan spridas när närvarande i hemmet. Richard Maas av UNC-Asheville Environmental Studies programmet rekommenderas att tvätta händerna efter hantering din PVC träd och separera den från barn. Dessutom, Maas konstaterar, avstå från att dammsuga området under din PVC träd; leda damm kan spridas snabbare som följd.