Lätt att bli gravid

Trots att bli gravid bör vara en av de mest naturliga saker du kan göra, är det en kamp för många kvinnor. Enligt Babycenter, det tar mer än ett år för 15 till 25 procent av kvinnorna att bli gravid. Om du funderar på att ha ett barn, och är i övrigt friska, ser till enkla, naturliga sätt att öka din fertilitet.

timing

När det gäller barn gör, är timing verkligen allt. Att bli gravid, måste spermier och ägg vara på samma plats vid rätt tidpunkt. I genomsnitt kvinnor ägglossning ungefär två veckor in sin cykel, mätt från den första dagen i den sista menstruation (LMP). Detta antal varierar från kvinna till kvinna, men så om du vill vara exakt plocka upp en ägglossningstest kit från apoteket.

Var inte orolig för att göra handling "alltför ofta." Mängden spermier släpps i varje utlösning kommer att vara lite lägre om du har samlag varje dag, men friska män bör inte uppleva en droppe tillräckligt stor för att förhindra graviditet. Om du inte spårar din ägglossning, syftar till att göra kärlek vid minst tre gånger i veckan (om varannan dag) för att säkerställa att du dra nytta av dina fertila perioder.

Vikt

Eftersom kvinnliga fettceller frigör stora mängder av östrogen, kan extra pounds fungera som oönskade preventivmedel. Många kvinnor upplever att de lätt bli gravid efter att ha förlorat 20 eller 30 extra pounds. Förlora vikt kommer inte bara att öka din fertilitet. Genom att anta en hälsosam livsstil innan du blir gravid, dina chanser att göra det genom den första trimestern - och bortom - är utan problem ökat kraftigt.

På frågan om en hälsosam livsstil, inte sikta bara för antalet på skalan att gå ner. Se till att du äter en balanserad kost och ta en prenatal komplement för att få alla vitaminer och mineraler som är nödvändiga för en sund befruktning. Sluta röka (om du gör) och undvika alkohol. En frisk kropp före befruktningen ökar kraftigt dina odds för att bli gravid och föda ett friskt barn.

Påfrestning

Stress frigör ett brett spektrum av negativa kemikalier och hormoner i kroppen, vilket leder till oregelbundna perioder och tillsammans med dem, oregelbunden ägglossning. Ju mer stress du är under när du försöker bli gravid, desto mindre sannolikt är det att lyckas. Utvärdera vad som händer i ditt liv för att orsaka stress. Detta kanske inte är den bästa tiden att tänka eller det kan vara det perfekta tillfället att släppa "förpliktelser" som har tynger dig.

Plötslig stress är mer benägna att förhindra befruktning än pågående stress. Om du tror att en ny trauma eller liv förändras (ett dödsfall i familjen, ett stort steg, ett jobb förlust) hindrar dig från att bli gravid, vänta tills saker och ting lugna ner. När du har återvänt till business as usual, bör bli gravid vara lätt.