Risker vid Näsa Piercingar

Risker vid Näsa Piercingar


Enligt Center för unga kvinnors hälsa, har människor övat nasal piercing i tusentals år. En av de tidigaste berättelser om näshåltagning nämns i Bibeln. Det tros ha inträffat i Mellanöstern 4000 år sedan. I Genesis 24:22, frågade Abraham en tjänare att finna en fru för sin son och att ge henne en näsa ring som en gåva. Individer som väljer att få en näsa ring idag ofta gör det som en form av personligt uttryck. Det finns några hälsorisker och problem som kan uppstå hos individer som väljer att ha sin näsa genomborrade, dock.

Infektion

Någon få en nasal piercing sätter sig i riskzonen för att utveckla en bakteriell infektion. Enligt American Family Physician, näsan härbärgerar bakterier som kan leda en individ som har haft en näsa genomborrat att utveckla en allvarlig staphinfektion. En person som har en näsa piercing utförd av någon som använder utrustning som inte har ordentligt steriliserad sätter sig på en stor risk vid contracting blod överförda sjukdomar som hiv eller hepatit C. Piercing bör endast utföras av en person som har tillstånd att göra så och bör aldrig göras med en piercing pistol, som är omöjligt att sterilisera.

Blödning

Kraftig blödning är en risk med någon typ av piercing, inklusive en nasal piercing. Typiskt är den köttiga delen av näsan genomborrat. Om brosket är genomborrade i stället för köttet, kan en person uppleva en stor blödning och utveckling av en septal hematom. Medline definierar som septal hematom som ett blåmärke eller blödning i näsans området som skiljer näsborrarna.

Svälja eller aspire smycken

En person som har en nasal piercing ställer sig i riskzonen för oavsiktligt lossnar nosringen och andas in den under normal andning. Om detta händer, kommer ringen sannolikt att sväljas eller sugs in i lungorna. Omedelbart medicinskt ingripande krävs om nosringen andas in i lungorna.

Utveckling av keloider

Att få en näsa piercing kan orsaka en individ att utveckla keloider. En keloid är ett ärr som växer. En keloid som sker från en nasal piercing börjar som en bula på näsan och fortsätter att växa större.

Nervskada och allergisk reaktion

Ytterligare risker för näsa piercingar inkluderar nervskador. Vissa individer kommer också att uppleva en allergisk reaktion mot det material som täcker en näsa ring.