Så här ändrar flicknamn till Mellannamn

Så här ändrar flicknamn till Mellannamn


Som nygift, vill du förmodligen att byta namn för att återspegla den nya civilstånd; Men, kanske du inte vill att helt göra sig av med din flicknamn. Medan avstavning ditt efternamn är ett alternativ, kanske du hellre bevara din flicknamn genom att göra det nya mellannamn. Detta kräver att ändra din Social Security-kort så att det visar det nya namn som önskas. Därifrån kan du göra ändringar i ditt körkort, pass och regeringen utfärdat identitetskort (i förekommande fall).

Instruktioner

1 Gör fotokopior av din vigselbevis. Du kommer att behöva överlämna dessa kopior till organ som utfärdar dina olika former av identifikation.

2 Besök din lokala Social Security Administration kontor. Att hitta sin plats, ange ditt postnummer på socialförsäkringskontoret Locator webbplats (se Resurser). Nuvarande fotokopior av din vigselbevis och informera en serviceverkstad som du vill ändra namnet på ditt Social Security-kort så att din flicknamn är ditt mellannamn.

3 Vänta på din nya socialförsäkringskort för att komma med posten. Du kommer att behöva presentera den till din lokala Department of Motor Vehicles (DMV) kontor för att byta namn på ditt körkort eller icke-förar identitetskort.

4 Läs din statens DMV hemsida för att ta reda på protokoll för att ändra namnet på ditt körkort eller icke-förar identitetskort. Du kommer att behöva presentera nya Social Security-kort och en kopia av ditt vigselbevis när du besöker en DMV kontor. Skriv ditt nya flicknamn som ditt mellannamn på informationen i formuläret för nya körkort eller icke-förar identitetskort.

5 Ändra ditt namn på ditt pass. Besöka USA Department of State webbplats för att hämta en lämplig form och bestämma vilka namnbytet ansökningsprocessen är rätt för dig; De varierar beroende på hur länge du har haft ditt pass (se Resurser). Skicka sedan ditt pass, vigselbevis och avslutade namnbytet formulär ange ditt nya efternamn och flicknamn som mellannamn.

6 Ring dina allmännyttiga företag (såsom el, gas, kabel och mark-line telefontjänst) för att byta namn på räkningen. Att ha en kontoutdrag i ditt nya namn kan vara till hjälp för att ändra din bank eller kreditkortsnummer om de kräver bevis på adress i tillägg till din nya Social Security-kort och regeringen utfärdade identifiering.

7 Presentera ditt nya socialförsäkringskort, regeringen utfärdat identitetskort och äktenskap certifiering en representant kontotjänster eller chef på banken. Slutföra en kontoinformation förändring formulär hemma gren och beställa ett nytt bankkort som presenterar ditt nya namn.

Ring ditt kreditkort s kundtjänst (noterat på kortet eller uttalande) för information om hur du ändrar ditt namn på kortet och kontot. Lägga fram alla nödvändiga papper om du inte kan göra dessa ändringar via telefon eller från en online-kontotjänster profil.