Hur man gör en fas Box

Hur man gör en fas Box


Skydda dina viktiga och oersättliga böcker från hantering och slitage kan åstadkommas genom att göra din egen fas box. Din fas box kommer inte bara att skydda dina viktiga bok vid hantering, men det kan också fördröja risken för brandskador. Denna förenklade version kan göras med några verktyg för dina böcker hemma, biblioteket där du arbetar eller din bokhandel.

Instruktioner

1 Placera din bok i mitten av kartong. Kartongen höjd ska vara två och en halv gånger höjden av boken och längden bör vara två och en halv gånger längden av boken.

2 Score längs kanterna av boken, hela vägen till slutet av kartong så att du har fyra skåror.

3 Skär bort det övre högra och vänstra och det nedre högra och vänstra rektanglar av kartong med din mattkniv. Klipp längs de skårade linjerna bort från hörnet av boken, så att boken som ligger i centrum av en kartong korset.

4 Mäta tjockleken av boken genom att vika upp varje vinge av korset och göra ett märke på kartong med en penna på den övre kanten av boken. Gör en skårlinje på detta märke är parallell med kanten av boken.

5 Ta din bok och vik alla dina poäng kanter i. Sätt boken tillbaka i centrum och se till att alla kanterna viker perfekt täcker boken, de övre och nedre vingarna först, sedan vänster och höger vingar.

6 Fäst en krok och lås till vänster och höger vingar så att fas box kan stängas stängd.

Tips

  • Du kan använda din fas rutan för att faktiskt spåra potentiella slitage på en bok med en vit kartong och övervaka hur smutsiga och slitna det blir.
  • Märk utsidan av fas ruta med information om biblioteket och boken.