Hur man identifierar Yellow-och-Black Spiders

Hur man identifierar Yellow-och-Black Spiders


Gul-och-svart spindlar i USA ofta kallas argiopes och har det latinska namnet Argiope aurantia. Deras slående färg ger dem en tilltalande utseende utan också fungerar som en varning för rovdjur som spindeln kan orsaka dem skada. Argiopes inte besitter farliga gift men deras bett kommer orsaka mild smärta på en människa. Bortsett från den gul-och-svart argiope själv, den närbesläktade banded-och-silver argiopes uppvisar också några svartgula färg. Andra orb webb spindlar som Sport liknande markeringar gör identifiera gul-och-svart argiopes svårare än man kan föreställa sig.

Instruktioner

1 Studera märkningen av spindeln. Gul-och-svart argiopes är normalt dominant svart i mitten av buken med ljusa gula markeringar runt utsidan. Huvudet hos vuxna är vanligtvis ett kontrasterande vita och de böjda, långa ben röda upptill och sedan svarta för den större längden. Omogna spindlar varierar kraftigt, men uppvisar ofta ett överflöd av gult överallt, som kan slås samman till rött. Detta gör immatures lätt att blanda ihop med andra orb webb spindlar, såsom neosconas.

2 Överväga storleken på varelsen. Gul-och-svart argiopes är en av de största arterna av spindel i östra USA, med stora honor, som är mer än dubbelt så stor som män, når upp till en tum i kroppslängd. Denna betydande närvaro, tillsammans med sina ljusa markeringar, göra dem till en bekant trädgård spindel, även om de är långt ifrån den vanligaste arachnid.

3 Notera din plats. Gul-och-svart argiopes är mest talrika i östra och centrala USA från norr till söder och är särskilt ovanligt i Rocky bergskedjan och Great Basin området i västra USA De trivs i en miljö med lummig, soliga platser välsignade med buskar och höga träd. De är vanliga i trädgårdar. Argiopes i varmare klimat kan leva flera år längre än i tempererade områden.

4 Tänk på den tid på året. gul-svarta Argiope äggen kläcks i slutet av sommaren eller hösten, men spindlar i tempererade områden förblir dolda i sina ägg säckar långt in på våren. Spindlarna ses i deras största antalet under dagtid under våren och försommaren, då tusentals unga spindlar sig ur sitt vilande tillstånd. Deras stora storlek innebär att deras siffror minskning som sommaren drar ut på grund av predation från fåglar och ödlor.

5 Observera spindelnät. Argiopes snurra bon som är runda och platta, som gör de flesta orb vävar spindlar. Deras banor kan vara 2 fot över och argiopes hänger ned i mitten, redo för ett bakhåll passerar bladlöss, flugor och andra insekter. De kan observeras att hålla benen tillsammans för att göra det verkar de bara har fyra ben. Argiope banor består ibland av stabilimenta, som är vita sicksackdelar. Anledningen till dessa är fortfarande oklart.