Gratis dejtingsajt funktioner

Människor använder Internet dating för någon av flera skäl. Vissa är blyg eller bara nyfiken. Andra anser online-dating service ett stort teknologiskt framsteg jämfört med den traditionella dating scenen. Många online dating webbplatser kräver en medlemsavgift. Ett antal platser, dock är gratis. Dessa webbplatser har ofta flera saker gemensamt, även om vissa är inriktade på särskilda grupper, exempelvis katolska singlar eller de som vill datum inom den judiska religionen.

profil Creation

Online dating webbplatser kan du skapa och redigera en personlig profil som går in på webbplatsen databas. Du kan välja ett användarnamn, och du kan behöva för att skapa en tagline, eller en kort fras som beskriver dig själv. Profiler kan vara som reservdel eller detaljerad som du vill. De flesta profiler kommer att be om grundläggande information som din längd, kroppsbyggnad, ålder och hårfärg. På vissa platser kan du fylla i ett frågeformulär för att låta andra veta mer om dina personliga egenskaper och smaker. Till exempel dating hemsida OkCupid har matcha frågor eller frågor om dina personliga preferenser i en partner.

automatisk matchning

Online dating service använder din personliga information för att skapa en lista över potentiella matchningar. Dessa matcher är andra medlemmar på webbplatsen som passar de kriterier som du letar efter. Webbplatsen kommer vanligtvis att skicka ett e-postmeddelande av matcher, dagligen eller varje vecka, beroende på vad du föredrar. I vissa fall kan webbplatsen ge dig din match procent. Du är inte skyldig att kontakta alla matcher.

Sökfunktion

Om matcher är inte att passa de flesta gratis dating webbplatser har en sökfunktion. Du mata in vissa kriterier, och webbplatsen drar upp alla användare som matchar den beskrivningen, oavsett match potential. Du kan begränsa din sökning genom att namnge den åldersgrupp, plats och kön önskas. Många webbplatser har avancerade sökfunktioner med mer beskrivande alternativ som religion, inkomstintervall, utbildning, antal barn, etc.

meddelandehantering

Gratis online dating service låter användare kontakta dem som de är intresserade av att träffas, antingen genom direkt eller privata meddelanden. Snabbmeddelanden fungerar på samma sätt snabbmeddelanden gör med en klient som AIM eller Yahoo IM. Om användarna ser andra medlemmar de vill prata med, kan de gå till deras profil och skicka ett snabbmeddelande i realtid. Privata meddelandefunktioner som liknar ett e-postsystem. Användare hitta en potentiell datum, sedan skicka ett meddelande till den personens inkorg. Många webbplatser begränsa antalet tecken du kan använda i ett privat meddelande.