Hur man designar ett rum för mitt bröllop mottagning

Hur man designar ett rum för mitt bröllop mottagning


En bröllopsfest är en glad tillfälle som firar föreningen av två personer. Planera en lyckad bröllopsfest är i detaljerna. Från färgval till möbler arrangemang, de estetiska kvaliteterna hos en bröllopsfest göra ett bestående intryck på gästerna. Noggrann planering och kreativitet kommer att hjälpa dig att designa en bröllopsfest rum som speglar din personlighet och känsla för stil.

Instruktioner

1 Rita dimensioner bröllopsfesten rum. Skala ner de faktiska dimensionerna hos det utrymme som inches för skissen. Anteckna höjden och längden på dörrar och vilken riktning de öppnar. Markera platsen för fönster och toaletter.

2 Välj ett tema. Skapa ett tema som hjälper dig längs designprocessen. Teman kan vara färger, såsom rosa eller tidsperioder, som på 1950-talet, eller andra inspirationskällor, som en saga. Ett tema påverkar center, gifta sig favörer, färgscheman och andra viktiga aspekter av bröllopsfesten.

3 Skapa utrymme för tabeller och rörelse mellan tabeller. Traditionellt bröllop använder runda bord. Räkna ut hur många stolar som bekvämt kan passa vid varje bord. Skissa tillräckligt tabeller för att rymma alla bröllopsgäster. Lämna plats för stolar dras ut och för människor att flytta runt borden med lätthet.

4 Välj lämpliga dukar. Borddukar finns i många olika färger, texturer och material, inklusive silke, spetsar, bomull och polyester. Välj dukar på temat, färgschema och grad av formalitet.

5 Skissa centerpieces. Envision centerpieces du önskar och göra en skiss av den slutliga produkten. Tänk på temat för din mottagning, höjden på center och färgsättning. En traditionell mittpunkten, såsom höga blommor i en vas, är ett alternativ. Icke-traditionella föremål såsom lampor, fjädrar och andra festliga tillbehör finns också möjligheter.

6 Skapa utrymme för ett dansgolv och band. De flesta bröllop inkluderar dans. Skiss utrymme för inte bara dansgolvet, men också underhållning, oavsett om det är en DJ eller ett liveband.

7 Ordna älskling bord eller huvud bord som brännpunkten i rummet. En älskling tabellen är en tabell bara för bruden och brudgummen. Ett huvud tabell består av bruden, brudgummen och den hela bröllopsfesten. Enligt The Knot, kan det även omfatta föräldrar, morföräldrar och andra människor som är nära till bruden och brudgummen, men inte i bröllopsfest.

Tips

  • Enligt DCwed.com, är en tumregel att fördela 10 kvadratfot dansgolvet utrymme till varje par. Till exempel skulle 15 par dansar kräver ett minimum av 150 kvadratfot dansgolvet.
  • MarthaStewartWeddings.com föreslår promenader genom mottagning plats så snart som möjligt för att hitta områden som behöver förbättras och områden som bör belysas under mottagningen.
  • Använd lager av dukar med olika texturer och färger för en mer intressant tabell design.