Tekniker i mikroskopi för barn

Tekniker i mikroskopi för barn


Införa barn till en ny liten värld genom att lära tekniker mikroskopi. Enligt Mikroskopi Society of America, är mikroskopi fältet där forskare använder mikroskop som är enheter som förstorar objekt när de är för små för blotta ögat. Tekniker i mikroskopi hjälpa barn att upptäcka bilder och saker som de kanske inte ha känt till tidigare.

Hus

Tekniker i mikroskopi för barn

Använda en manifying glas som en typ av enkel mikroskop.

Få barnen började i mikroskopi genom att undersöka saker runt huset eller klassrummet. Ge barnen med små provburkar för att samla saker, såsom jord, mat eller damm. Beroende på vilken typ av mikroskop tillgängliga, sätta provet i en glasbehållare direkt på dess scen ovanför ljus eller göra en bild. Förbered en bild med en pipett för att suga upp en del av provet och placera det på en glasskiva. Tillsätt en droppe vatten och täcka provet med en glidtäckglas. Se objekten vid olika förstoringar, såsom 10 gånger, 60 gånger och 100 gånger.

Letters

Skriv ut ett brev, såsom "F" eller "P" från en skrivmaskin eller dator skrivare för ett experiment med mikroskopi. Placera den på en glasskiva högra sidan uppåt och fråga barnen vad de ser vid 10 gångers förstoring. Under mikroskop brevet är upp och ned. Fråga barnen varför de ser brevet är på detta sätt. Beakta brevet vid högre förstoringar och jämföra bilderna. Eftersom förstoringen är högre brevet är större, kornig och endast en liten del av det ses i sökaren.

fokusera

Lappar tre bitar av tråd som är olika färger i en "X" formation. Vid 10 gångers förstoring, barnen observera luddiga fibrerna i trådarna. Men några trådar är ur fokus. Be barnen att experimentera med att fokusera på de olika trådarna. Genom att fokusera, barnen flytta mikroskoplinsen upp och ner, vilket orsakar förändringar i skärpedjup. Skärpedjupet är utbudet av avståndet där objekten är i fokus.

Celler

Tekniker i mikroskopi för barn

Identifiera alla delar av skivepitel, eller humana kindceller

Tvätta humana kindceller för visning under mikroskop. Svep insidan av kinden och sedan placera den på en glasskiva. Efter en vattendroppe placeras på provet, tillsätt en droppe av fläck. Fläckar sätts ofta exemplar, som celler, som är svåra att se. Täck bilden med ett täckglas och visa den vid olika förstoringar. Instruera barnen att rita vad de ser i mikroskop på en bit papper med färgpennor.