Hur man blir en lugn pappa under graviditeten

Hur man blir en lugn pappa under graviditeten


Det kan vara svårt att vara en förväntans far. De flesta av uppmärksamhet är fokuserad på din partners graviditet. Folk vill veta hur hon mår och hur barnet mår. Men ofta pappan försvinner i shuffle. Du också, är nervös och entusiastiska över de förändringar här barnet kommer att medföra. När barnet kommer hem kommer du att ha en större roll, men under graviditeten det bästa du kan göra är att vara en engagerad och lugn pappa.

Instruktioner

Involveras under din partners graviditet

1 Prata med din partner om vilka förväntningar du har vardera om ditt engagemang under graviditeten. Att ha en klar idé från början vad hon förväntar sig av dig och vad hon kan räkna med er att göra kommer att göra de kommande nio månaderna smidigare. Dock hålla diskussionen öppen, eftersom när graviditeten fortskrider finns det alltid oväntade och oförutsedda behov som uppstår.

2 Bifogar din partner till ultraljud och andra prenatal besök. Din partner har fördelen att känna alla förändringar graviditet skapar i sin kropp. Att se barnet, spårning sin tillväxt och höra dess hjärtslag kan ge dig möjlighet att vara mer delaktiga i de fysiska aspekterna av graviditeten.

3 Informera dig. Plocka upp graviditet och förlossning böcker från nattduksbordet eller på ditt lokala bibliotek och läsa dem. Att veta mer om fosterutveckling och processen för förlossning kan hjälpa till att lindra en del av de farhågor som du kan ha om graviditet.

4 Kommunicera dina bekymmer till din partner. Ja, är fokus inriktat på henne just nu, men det betyder inte att du inte ska dela med henne vad dina problem är. Tala om för henne att du är orolig för ekonomiskt stödja en familj, till exempel, ger dig någon plan med, som kan bidra till att lugna dina bekymmer.

5 att förbereda för barnet. Gå, antingen själv eller med din partner, köpa baby objekt och möbler. Att sätta krubba tillsammans och att inrätta en plantskola kan vara en limning erfarenhet mellan nyblivna föräldrar.

6 Mull över vilken typ av pappa du vill vara och ställa om att förbereda dig själv att bli att far. Detta kan vara en fysisk eller mental övning och en som du gör privat eller dela med din partner, beroende på vad du vill åstadkomma.

7 Prata med andra fäder. Oavsett om du talar med andra nyblivna pappor, vänner som är ny på den eller din egen far, kan du vara säker på att de har alla upplevt liknande känslor och farhågor. De kan ha några tips som hjälper dig att bli en lugn och stödjande förväntans far.

Tips

  • Även om du är en person som ogillar frasen "vi är gravida," sanningen är att graviditeten som händer med er båda. Försök att vara så delaktig som möjligt. Till exempel, välja ett namn tillsammans eller sluta röka med din partner. Även små detaljer, såsom vilken färg för att måla barnkammaren, erbjuder en möjlighet för dig att delta.