Hur fungerar Svensk jul skiljer sig från amerikansk jul?

Hur fungerar Svensk jul skiljer sig från amerikansk jul?

St Lucia

Svenska Jul varar i en månad och drar igång 13 december med fest Saint Lucia, en kristen martyr från 4: e århundradet. Det sägs att denna natt är den längsta av året. På denna dag, den äldsta dottern i familjen klär upp i en vit dräkt och bär en krona av ljus. Hon tjänar då hennes föräldrar bullar och andra sötsaker med kaffe eller glögg.

julafton

Höjden på julfirande i Sverige sker på julafton. I många amerikanska hushåll, är julgranen
sätta upp så tidigt som Thanksgiving Day. I Sverige är trädet inte sätta upp förrän julafton eller dagen innan. På julafton samlas alla för en stor fest eller smörgåsbord som innehåller skinka, torsk och ris gröt.

Efter festen, kommer Tomte till huset för att få gåvor och berätta skämt. Tomte liknar den amerikanska jultomten, men i stället för en äldre man som bor på Nordpolen, är Tomte en gnome som bor i huset.

Dagarna efter

På juldagen, svenskar deltar normalt en mycket tidigt på morgonen gudstjänst. Efter kyrkan, de flesta återvända hem koppla av med familjen eller delta parter. Dagen efter jul kallas annandagen. Även annandagen firas i många länder, däribland Sverige, är det inte firas i USA. Traditionellt var annandag en dag för tjänarna att fira och ta emot små presenter från sina arbetsgivare. Idag i Sverige, är det helt enkelt en förlängning av julhelgen när företag är stängda och människor har mer tid att spendera hemma med familj och vänner.

I Sverige fortsätter julen för tjugo dagar. Slutet av julen kallas Knut dag eller Hilarymas och sker den 13 januari. På denna dag, är trädet och dekorationer tas ner och alla överblivna godis förbrukas.