Hur man berättar Man Från kvinnlig träd ekorrar

Hur man berättar Man Från kvinnlig träd ekorrar


Träd ekorrar finns över stora delar av världen; namnet refererar till många arter som gynnar en trädlevande livsstil. Förutom de välkända röda ekorrar i Europa och Nordamerika, och den allestädes närvarande grå ekorren av många amerikanska parker och grönområden, det kollektiva omfattar sex pund indiska jätte ekorrar och den gambiska solekorrar av afrikanska savann och tropiska skogar. Som regel är kön av träd ekorrar inte lätt att avgöra utan närmare granskning.

Instruktioner

1 Kontrollera om könsorganen. Uppenbarligen är det lättare gjort på en död ekorre eller en ytterst tamt, men detta är den enda säkra metoden för diskriminering för de flesta arter av träd ekorre. Pungen manliga ekorrar kan även vara självklart avstånd; en ammande kvinna ekorre kan uppvisa prominenta spenar.

2 Identifiera sexuellt dimorfa egenskaper om de finns. Dessa är fysiska egenskaper som är gemensamma för men varierande mellan könen. De flesta träd ekorrar är inte sexuellt dimorphic. Men det finns några små undantag. Hanarna av afrikansk dvärgekorre --- den mest lilla variation på planeten --- är något heftier än honorna, så särskilt om flera vuxna i dessa ekorrar ses tillsammans, kan du dra slutsatsen att en jämförelsevis större individ man.

3 Hur man berättar Man Från kvinnlig träd ekorrar

Manliga träd ekorrar av flera arter bedriva konkurrenskraftig slåss om avelshonor.

Se upp för beteende ledtrådar. I flera arter av ekorrar, som i rubrisciurus rubriventer av Sydostasien, flera hanar aktivt kämpa för uppmärksamheten hos en enda kvinnlig under häckningssäsongen. Så om du ser flera ekorrar käbbel över en annan, de tussling som sannolikt hane. Många arter, som röda ekorrar, jagar varandra i uppvaktning ritual, men rollerna kan skifta, vilket komplicerar könsdiskriminering.

4 Observera ett träd ekorre tenderar att unga i ett bo. I vissa arter, som Douglas ekorrar (även kallade chickarees), manliga träd ekorrar verkar för att underlätta byggandet av en mamma bo --- ofta byggda med löv och kvistar --- men inte aktivt ta hand om avkomman en gång föddes. Således är en vuxen ekorre bär ett spädbarn i sin mun eller uppvisar annan sådan föräldrarnas beteende troligen en hona.