Autentiska Irish Stew Ingredienser

Autentiska Irish Stew Ingredienser


Även om de flesta människor förknippar irländska livsmedel med St Patricks Day, är Irish stew en härligt mättande måltid varje dag på året. Med protein, grönsaker och stärkelse, har denna gryta alla komponenterna i en hälsosam måltid för din familj och vänner. Och om du råkar vara att göra denna gryta för att hedra St Patricks Day, hittar du det att vara ett perfekt komplement till ett glas grönt öl.

Lamm

Lamm är den primära ingrediensen i en autentisk irländsk gryta. För att göra sex portioner av rejäl gryta, använda mellan två och tre pounds av lammkotletter, skuren i lagom stora kuber. Dessutom behöver du två liter av lamm lager. Om lamm lager inte finns på din butik, använda köttbuljong istället.

Potatisar

Potatis krävs för en giltig irländska gryta. Du behöver antingen tre stora eller fyra medelstora potatisar. Flera typer av potatis säljs i affären, men GroupRecipes.com rekommenderar Russet potatis. Potatisen bör skalad och skuren i lagom stora kuber.

Grönsaker

Tillsätt fyra morötter, sex stjälkar selleri och två stora gula lökar. Morötterna bör skalade och skivade och selleri bör skivas. Vissa recept kräver perfekt tärnade lök, och en del för ungefär hackad lök. Det verkar som lök preparatet är kocken gottfinnande.

Örter och kryddor

Använd ett gäng vardera av färsk rosmarin, timjan och persilja. Dessa bör rengöras och finhackad innan du lägger dem till grytan. Dessutom behöver du tre klyftor hackad vitlök och ett par nypor salt och peppar.

Beer (tillval)

Den ingrediens som kommer att hålla ölälskare kommer tillbaka för mer help är de tolv uns, eller 1 1/2 koppar, Guinness Irish Stout. Om du väljer att lägga till öl, finns det ingen anledning att oroa sig för barnen att dricka sig full, eftersom alkoholen avdunstar som grytan sjuder.