Korrelationen mellan längd engagemang och skilsmässa

Korrelationen mellan längd engagemang och skilsmässa


Du gifta. Grattis! Du har just gjort en av de största besluten i ditt liv och du vill vara säker på att du gör allt rätt. Att förstå sambandet mellan ingreppslängden och skilsmässa kan hjälpa dig att tryggt planera längden på ditt engagemang och ange en bröllopsdatum.

Inte för kort

Ditt engagemang måste vara tillräckligt lång för att du har en chans att verkligen lära känna din partner. De som har känt varandra längre än ett år har visat bättre framgång än de som har känt varandra i en mindre tid, skriver psykolog Thomas Lee i "Faktorer som gör en skillnad i Civil Success" för webbplatsen starkare äktenskap. Även personer som har daterade för mindre än 12 månader anger äktenskap på en hög ton, de i allmänhet gifta mer ytliga skäl och är mer benägna att ignorera eventuella problem, skriver psykologer Sylvia Niehuis, Linda Skogrand och Ted Huston i sin artikel "När Äktenskap Die : Premarital och tidiga äktenskap prekursorer till skilsmässa "för NC State University Forum för familje- och konsumentfrågor.

Inte allt för länge

Med alltför länge på ett engagemang har också satts i samband med en högre skilsmässor. Par med ett engagemang som varar längre än 27 månader tenderar att skilja mellan två och sju års äktenskap, enligt Niehuis, Skogrand och Huston. Även den långa uppvaktning tillåter både människor att bli fullt medveten om problemen i relationen, kan det finnas ett antagande om att det kommer att bli bättre efter äktenskapet. När detta inte sker, kan relationen försämras ganska snabbt.

Precis rätt

I en undersökning av nästan 13.000 brudar och brudgummar som gifta sig i 2013, den genomsnittliga längden på engagemang i USA var 14 månader, enligt XO Group, Inc., skaparen av bröllopet webbplats knuten. Med tanke på att forskning visar att aktiveringar av mindre än 12 månader och mer än 27 månader är mer benägna att sluta i skilsmässa, framgår det att majoriteten av amerikanerna nu väljer att stanna engagerade för en sund tid.

Hur att spendera din tid

Nu när du vet den perfekta tid för ditt engagemang, måste du dra nytta av det. Engagemanget period är det dags att ta itu med eventuella problem som du har om din pågående äktenskap, enligt National sunda äktenskap Resource Center. Ett ingrepp på över ett år kan tillåta dig att spara ihop till och planera bröllopet, få bättre känna din significant other och framtida svärföräldrar, avsluta skolan eller nå andra milstolpar och, viktigast av allt, arbete med betydande andra att förbereda sig för de förändringar som äktenskapet kommer att medföra.