Tullen för 60th födelsedag

Tullen för 60th födelsedag


Den 60-årsdag en gång markerade början av tjänstgöringstid i många kulturer. Även om många människor fortsätter att vara aktiva och arbeta väl förbi sextioårsåldern, är 60 fortfarande en viktig milstolpe, och det finns ett antal traditioner och seder i samband med denna födelsedag. Om du tar dig tid att utbilda dig om olika födelsedag seder, kan du hitta idéer för att införliva i din egen födelsedag planer.

Western Tull

I västerländska traditionen är 60th födelsedagskalas ofta firas med tungan i kinden "Over the Hill" fester. Skämt om ålder är oundvikliga, och gåvor kommer ofta handla på nostalgi. Gillar att festa kan välja att ta med gamla foton eller minnen från den tid gästen föddes eller uppväxt. Detta är ett bra sätt att lägga till lite variation till festen. Men det finns inte många formella tullen i samband med 60th födelsedagsfirande i den västerländska kulturen.

kinesiska tull

I Kina är stora partier kastas för personer i varje decennium av livet börjar på sin 60-årsdag. Medellivslängden var en gång mycket kortare, och leva för att vara 60 var orsaken till en stor fest. Traditionella kinesiska kalan organiserades i 60-års cykler, så när en person fyller 60 kalendern vänder över och de vanligtvis fira sin andra födelse. Gäster önskar 60-årig lång livslängd och ger symboliska presenter, såsom långa nudlar att symbolisera en lång livslängd.

japanska tullen

I Japan är den 60: e födelsedag kallas "Kanreki." Vid ett tillfälle använde Japan samma gamla kalendern som används i Kina, och människor i Japan följer samma grundläggande tradition, även om tull är olika. Ett parti markerar traditionellt denna dag och hedersgäst är klädd i rött, samma färg som nyfödda bära. Mat kan innehålla nylagad mochi, en slags klibbigt ris kaka.

koreanska Tull

I Korea är den 60: e födelsedag firas som "Hwan-gap." Gästerna sitta vid en bankett bord i kronologisk ordning. Sedan, med början med den yngsta, kommer barnen böja sig för de äldre och häll dem vin. Traditionellt gäster deltar i aktiviteter för att påminna dem om deras ungdom, spela spel och klä upp i fåniga kläder. Firandet åtföljs ofta av musik och sång och dans uppmuntras.