Hur man installerar Fasteners i 787 Titanium-Composite

Hur man installerar Fasteners i 787 Titanium-Composite


Metallen som traditionellt används för att göra Boeing flygplan är 787 titan komposit. Utöver sin popularitet inom luftfarten, har metallen fått senaste överklagande som takläggning medel på grund av dess frätande motstånd. Fasteners finns ofta på insidan av industri tak och fungera som ett fäste för krokar, kedjor och andra tunga föremål som kan kräva takmontage. Fästen kan installeras i 787 titan komposit genom att följa några grundläggande principer.

Instruktioner

1 Förbereda titankomposit. Ett hårdmetallborr, som är utformad för att göra hål i mycket hårda material, såsom titan komposit, kommer att krävas för detta steg. Borra lämplig storlek hål för fästelement. För bästa resultat när du borrar hål i titan komposit, se till att temperaturen hålls vid temperaturer åtminstone 50 grader kallare än vad som normalt skulle användas. Temperaturer kan lätt minskat under borrning genom att hälla små mängder kallt vatten i det område som bearbetas. Denna extra vatten ökar viskositeten, spolar hålet och minskar friktionen. Luftpolymerer, vilka fungerar på ett sätt liknande det i vatten, kan också vara effektiva på att sänka borrtemperaturer.

2 Fästa riveteren används i processen till en luftkälla. Denna luftkälla bör ge åtminstone 120 pounds per kvadrattum för bästa resultat. Fäst colid enheten, som håller huvudet kolven på plats, till riveteren, gäng noggrant för att undvika eventuella skador. Fäst de två delar av utrustning med en skiftnyckel.

3 Fäst hylsenheten till riveter huset. Återigen bör denna process ske långsamt och försiktigt för att undvika stripp någon av de två delar av utrustning. Dra åt låsmuttern så mycket som möjligt för att säkerställa en säker tätning.

4 Sätt i titan komposit som används i arbetsstycket, med hålet borrat i Steg 1 vänd uppåt. Se till att titan har säkrats innan man fortsätter. Placera stammen av rivetless mutterskivan som används i denna skjuter in i hålet på bit av titankomposit. Sätt in spindeln av mutterskivan in i hylsan huset tidigare monterade. För bästa resultat i detta projekt, bör riveteren vara vinkelrätt mot arbetsstycket håller titankomposit. Dra i avtryckaren för att slutföra rivetless mutterskivan installation.