Skrämmande skilsmässa Fakta

Skrämmande skilsmässa Fakta


Skilsmässa i USA under 2009 var på cirka 40 till 50 procent, vilket innebär att en av varannan äktenskap slutar i skilsmässa. Även om har varit en nedgång i skilsmässa statistik i USA, är det fortfarande skrämmande att så många familjer väljer att inte hålla ihop i svåra ekonomiska tider. Skilsmässa kan orsaka både psykiskt och fysiskt lidande för par och familjemedlemmar, särskilt barn, och det leder också ofta till ekonomiska svårigheter.

Skilsmässa i USA

Yngre människor gifta för första gången är mer benägna att få frånskild under de första åren av äktenskap, enligt den amerikanska Bureau of Statistics. Många av dessa äktenskap misslyckas inom de första 3 till 5 år. De flesta av oss skilsmässor är personer mellan 20 och 24, med priser för personer över 35 sjönk till 5,1 procent för kvinnor och 6,1 procent för män. Skilsmässor för andra och tredje äktenskap är betydligt högre, visar runt 67 procent för andra äktenskap och så hög som 74 procent för tredje äktenskap. Det är intressant att skilsmässor för barnlösa par är lägre än par med barn.

skilsmässa Statistik

Den amerikanska staten som rapporterar det högsta antalet skilsmässor är Nevada på 6,4 procent, och lägst skilsmässa statistiken är folk från DC till 1,7 procent, Massachusetts 2,2 procent och Pennsylvania på 2,5 procent. I USA endast 67 procent av barn växer upp i ett hushåll där båda föräldrarna är närvarande, och detta är den lägsta i västvärlden.

Barn och skilsmässa

Barn tror ofta att de är orsaken till sina föräldrars skilsmässa, och de kommer att försöka ta ansvar för att återförena föräldrarna. Barn till skilda föräldrar är mer sårbara för psykisk ohälsa och fysisk stress än andra barn. Enligt National Center for Health Statistics, 1997, barn som lever med ensamstående föräldrar löper större risk att drabbas av funktionshinder och att kräva sjukhusvård för sjukdom och fysisk skada. Barn ofta uppmanas att välja vilken förälder de vill bo med, som kan vara en extrem psykisk påfrestning på barnet.

skilsmässa Stämningar

Skilsmässa-relaterade domstols strider är oftast över vårdnaden om barnen och finansiella tillgångar. Samarbetet mellan paret krävs ofta efter skilsmässan för att upprätthålla en hälsosam balans för barn, särskilt för yngre barn. Många par har att sälja tillgångar för att hjälpa till att betala för kostnaderna för advokater i skilsmässa domstol.