Historisk Bevis på viking

Historisk Bevis på viking


Vikings har gjorts känd genom legend och historia lärs ut i skolorna; de har även tillräckligt beundran att en professionell fotboll använder deras moniker. En spridning av bevis tyder på att gruppens upphov till berömmelse fanns mestadels från den 8: e till 10-talen. Lite historia beskriver dem som sjöfartsupptäcktsresande och handlare, medan andra visar våldsamma anfallare och pirater. Det enda sättet att separera fakta från fiktion är genom historiska belägg från denna skandinaviska kulturen.

kung Knut

Skriftlig bevisning är knapphändig eftersom poster från den tid då vikingarna levde (den mörka medeltiden) är knappa. En känd Viking som faktiskt gjort historieböckerna, men är kung Knut den store. Monarken härskade över England, Danmark, Norge och vissa provinser i Sverige i 20 år. Perioden var tillräckligt lång för att befästa politisk enighet i regionen, som senare skulle visa sig ha en varaktig inverkan på Europa.

ortsnamn

Även utan skriftlig dokumentation, kan fysiska bevis på Vikings inte raderas. Mycket bevis kan även fås från namnen på städer där viking ursprungligen betalats. I Storbritannien ensam, det finns massor av Viking ortnamn, särskilt i områden som används för att vara en del av Danelagen. Dessa platser använder skandinaviska suffix som ness, -thorpe och -by. I norra Frankrike, är det område där Norsemen etablerade samhällen som nu kallas Normandie.

Språk

Det bästa beviset för mångsidigheten hos någon civilisation existerar i fysiska bevis. Viking aktivitet verkar ristade på cenotaphs och mynt från perioden. Runor var nordbor "skriftspråk under tiden för Viking dominans. En grav i en Unescos världsarvslista i Orkney, Skottland, är känd för sin stora samling av Viking graffiti terar språket.

myter

Mycket av det är allmänt trott av vikingar och deras plats i historien begås av popkulturen - fiktiva konstverk som ofta resulterar i felaktiga karakteriseringar. Några uppgifter om Viking grymheter kommer från vikingarnas fienders synpunkter. Andra är isländska sagorna, som ibland dyker in mytologin. Detta är en anledning Viking civilisationer, men långt senare, är mycket mindre förstås än romerska eller grekiska civilisationer som är mycket äldre.