När gör hårväxt Starta i bebisar?

När gör hårväxt Starta i bebisar?


Hår börjar växa på ett barn under fosterstadiet, även om mängden hår varierar beroende på barnet. Andra överväganden kan påverka mängden hår en baby har vid en viss tidpunkt.

fetal utveckling

Enligt den amerikanska kongressen för obstetriker och gynekologer börjar äkta hår att växa på fostret under den sjätte månaden av graviditeten. Detta händer på grund av denna tid hårsäckarna är helt bildas.

variationer

Även hår börjar växa under fosterstadiet, mängden hår varierar från barn till barn. Vissa barn föds med fullständiga huvuden hår, medan andra kan vara nästan helt skallig. Forskare tror att mängden hår ett barn föds med, och hur snabbt håret växer, kan vara direkt relaterad till genetik och hormoner.

överväganden

Baby hår är finare än för vuxna, så det kommer att smitta av, särskilt på baksidan av huvudet. Även ett barn kan födas med en massa hår, de kan ha mindre hår under de följande månaderna. Vissa föräldrar kan höra att rakning eller klippa sina barns hår kommer att hjälpa den att växa, inte rekommenderas och kommer inte att hjälpa barnet hår växa snabbare.