Hur man Avmagnetisera en nål

Hur man Avmagnetisera en nål


En järnbaserad objekt, till exempel en nål, blir magnetiserad när enheter inuti kallas magnetiska domäner är arrangerade på ett visst sätt. Var och en av dessa domäner har en magnetisk laddning som pekar norrut, så när de radas upp, blir nålen magnetiserad. För att avmagnetisera en nål, måste du störa och slumpmässigt dessa domäner.

Instruktioner

tappa

1 Använd en kompass för att bestämma vilken väg är öst.

2 Rikta magnetiserade nålen i öster och släpp den på ett hårt golv - till exempel en som är gjord av betong - cirka 20 gånger. Vibrationerna från att slå i golvet ska ordna de magnetiska domänerna i en slumpmässig ordning.

3 Testa nålen för magnetism genom att trycka på den till ett gem. Om en magnetisk attraktion kvarstår, antingen släppa nålen igen (som i steg 2) eller prova hamring nedan beskrivna metoden.

Hamring

4 Använd en kompass för att bestämma vilken väg är öst.

5 Rikta magnetiserade nålen österut och sedan placera den på ett träblock och säkra den med en bit tejp. Träblock och band skyddar fingrarna liksom arbetsytan.

6 Strike nålen med en hammare 20 gånger. Hit nålen längs hela dess längd. Kraften bör slumpmässigt domänerna i nålen, avmagnetiserande det.

7 Testa nålens magnetiska kraften genom att trycka på den till gemet. Om nålen lockar fortfarande klippet slå nålen med hammaren tills det är avmagnetiseras.

Tips

  • Rör inte magnetiserade nålen eller någon magnet till kompassen eller så kan avmagnetisera kompassen.