Instruktioner för Rödkål pH Experiment

Instruktioner för Rödkål pH Experiment


Rödkål PH experiment är ett enkelt test som låter dig kontrollera PH nivåer av olika ämnen med färsk kål juice. Juice av kål kommer att vända ljust röd när det kommer i kontakt med syra, och grön eller gul när den är i kommer i kontakt med olika alkaliska lösningar. Kål Experimentet är en säker, rolig och lärorik vetenskapsmässa projekt. Du kan köpa allt material som behövs för att utföra experiment från stormarknader eller webbutiker.

Instruktioner

1 Placera den röda kål på mitten av skärbrädan. Skiva kålen i halv, sedan skär varje halva i halv-tums skivor.

2 Placera strimlad rödkål i kastrullen. Fyll kastrullen upp med kranvatten så att vattnet täcker alla av kål. Koka kål i 30 minuter.

3 Häll innehållet i kastrullen i sållet, och tappa ur vätska i en stor skål. Förvara strimlad vitkål skivor på en sval plats. Låt vätskan svalna i 15 minuter.

4 Placera vitt kakel på din arbetsplats. Sätta en liten hög av bakpulver på en sida av den vita plattan. Placera en liten droppe av vinäger på den andra sidan av plattan. Använd en ren pipett för att plocka upp några av rödkål flytande, släpp en droppe på vinäger och en på bakpulver.

5 Du kan förvänta ättika för att stänga av rödkål juice en klarröd färg, medan bakpulver blir kål juice grönt.

Tips

  • Strimlad kokt kål är ätbar.
  • Du kan testa olika typer av vätska med hjälp av rödkål experiment, inklusive kolsyrade drycker, diskmedel, smält smör och apelsinjuice.