Hur får ditt barn använda toaletten

Hur får ditt barn använda toaletten


När ett barn når toddlerhood, föräldrar är ofta glada över att bli befriad från börda och bekostnad av blöja plikt. De flesta småbarn potta tåg i åldrarna 2 och 3; Men vissa barn fånga på snabbare medan andra motstå. Att lära sig att toalett träna ditt barn är ett stort steg på vägen mot att hjälpa henne att bli en stor grabb.

Instruktioner

1 Se till att barnet är redo. Ett litet barn kommer att bli mer framgångsrika och kommer att träna snabbare om hon har all den kompetens som krävs för potträning. Babycenter.com konstaterar att ett barn behöver för att kunna följa grundläggande verbala riktningar, klänning och klä med lite hjälp, hålla sig torr i två timmar, och uttrycka behovet av att använda badrummet. Det är också bra om barnet har uttryckt en önskan att bära vanliga underkläder.

2 Investera i toddler säten och potta stolar. Varje barn föredrar olika utrustning, oavsett om det är en plats som går på den vanliga toaletten, eller en potta stol som är låg på marken. Oavsett barn föredrar, har den tillgänglig i varje badrum, om hon använder en potta stol, sätta en annan i hennes sovrum. Dessa är inte bara bekvämt för ett barn som kanske har många nära samtal, men de är också visuella påminnelser.

3 Visa hur man använder toaletten. Gör inte badrummet en privat angelägenhet vid denna tidpunkt. Låt barn att sitta på pottan stol även med kläderna på. Kidshealth.org föreslår att låta ett barn att följa en förälder eller syskon använda toaletten så att hon förstår vad som ska hända. Barnen lär sig genom observation, och potträning är inget undantag.

4 Hjälp barnet sitta på toaletten flera gånger varje dag. American Family Physician tyder på att småbarn ska sitta på toaletten ca 10 till 20 minuter efter varje måltid som kroppen kommer automatiskt att försöka lindra sig vid den tidpunkten. I början, gör det möjligt för barn att sitta för en kort tid (mindre än en minut), och gradvis öka tiden till 5 minuter. Eftersom småbarn har svårt att sitta still, kan föräldrarna stanna med dem och läsa böcker eller sjunga sånger för att hjälpa barnet slappna av och fördriva tiden.

5 Påminn barn som hon behöver för att berätta när hon har att använda badrummet. I början dagar, kommer föräldrarna måste ge barnet påminnelser att använda toaletten, men fortsätter att betona att hon är ansvarig för hennes kropp, och det är hennes jobb att låta dig veta när hon behöver för att lindra själv. Detta kommer att börja överföra ägandet och ansvaret för att använda badrummet till barnet.

6 Belöna några tecken på framsteg. Börja med att belöna barnet för att sitta på toaletten med sina byxor på. belöna då barnet om hon sitter, men inte urinera eller ha avföring. De flesta föräldrar tycker att ge ett litet klistermärke för varje liten försök är stor motivation för många småbarn, och de kommer att fortsätta att förbättra de träna och få en förståelse för vad de ska göra i badrummet.

Tips

  • Försök att inte reagera negativt på alla potträning missöden. Alla barn kommer att råka ut för olyckor till viss del; disciplinering eller vara arg med ett litet barn kan göra barnet orolig hela situationen, vilket fick henne att återfall. Om det efter ett tag, verkar det barnet inte gör framsteg, ta en paus och försöka igen i en månad eller två.
  • Den oberoende barn kan vara svårt att toaletten tåg. Denna typ av barn tycker om att vara i kontroll, och tyvärr har hon all kontroll i denna situation. Undvika att hamna i maktkamp över potträning; kreativ med belöningar och uppmuntran så att barnet kommer att vilja använda toaletten.