Hur man frysa bröllopstårta i Tupperware

Hur man frysa bröllopstårta i Tupperware


Det är en tradition bland många nygifta att spara en bit av deras bröllopstårta, antingen för eftervärlden eller att frysa och äta igen på den första årsdagen. För att se till att din bröllopstårta fortfarande smakar gott ett helt år efter ditt bröllop, måste du frysa det på rätt sätt så att den bibehåller sin smak. Nedan finns åtgärder du kan vidta för att frysa din bröllopstårta i Tupperware att spara till ett senare datum.

Instruktioner

1 Ta bort alla utsmyckningar från kakan. Detta inkluderar till exempel färska blommor, en kaka topper, band, och allt annat förutom isbildning.

2 Placera kakan i en Tupperware behållare och kyla över natten.

3 Linda hela bit av kakan i plastfolie. Om pjäsen är mycket stor, skär den i mindre bitar. Tätt täcka kakan med plastfolie så att ingen luft kan tränga in.

4 Placera insvept kakan i antingen en gallon storlek zip-close påse, eller linda in den i folie. Dessa bör ge samma mängd skydd, så använd beroende på vilket du föredrar.

5 Ta bort överflödigt luft från zip-close väska, om du väljer den här metoden. Om du gick med aluminiumfolie istället se till att du insvept i tätt nog att ingen luft kan sippra men på samma sätt som du gjorde i steg 3.

6 Placera kakan i en Tupperware behållare. Sätt på locket och se till att den är förseglad ordentligt.

7 Märk behållaren så att du inte glömmer vad som finns i det och av misstag kasta bort det.

8 Placera behållaren i frysen och ta bort den på din första bröllopsdag.