Vilken typ av remskiva på en flaggstång?

Vilken typ av remskiva på en flaggstång?


Flaggstång remskivor har ett rep eller kabel till vilka flaggor som är fästa. Repet eller kabeln sveper runt ett hjul på toppen av stolpen, vilket gör flagg höjning och sänkning lättare.

fasta Remskivor

Fasta brythjul inte rör sig upp och ner, men är fästa till en fast struktur, som toppen av en flaggstång. Lastarmen (lyft upp) och ansträngning arm (dra ner) av kabeln är lika långa. Dra ner på den ansträngning armen höjer flaggan klippt till lastarmen.

mekanisk fördel

Den mekaniska kraften hos en flaggstång remskiva är lika med förhållandet mellan flagg vikt och den fysiska kraft som krävs för att lyfta den. Den fasta rullen, i mitten, ändrar ansträngningen kraft riktning; dra i kabeln nedåt ett avstånd av 10 fot på ena sidan bringar flaggan för att lyfta upp 10 fot på den andra sidan.

Fördelar och nackdelar

Fördelarna med flaggstång remskiva inkluderar inte lägga remskivan vikt när höja flaggan, och dra nytta av gravitationen på flaggan vikt för att hjälpa till att sänka den. Nackdelen med flaggstången singel fasta rullen är att höja flaggan kräver mer ansträngning än att använda rörliga eller kombinerade remskiva system.