Science Projekt med Popsicle pinnar

Science Projekt med Popsicle pinnar


Oavsett om du studerar fysik som ligger bakom broar eller de egenskaper som gör att byggnader för att klara en jordbävning, kan du göra många vetenskapliga projekt med glasspinnar. Eftersom de är lätta, billiga och enkla att förvärva i stort antal, de gör en stor byggmaterial för småskaliga projekt, och de kan användas i en mängd olika tillämpningar.

brobyggnad

Science Projekt med Popsicle pinnar

Olika broar har olika styrkor.

En av de vanligaste forskningsprojekt som involverar Popsicle pinnar bygger en bro. Ibland bron måste tåla så mycket vikt som möjligt, ibland det har att spänna över ett så stort avstånd som möjligt samtidigt som de kan hålla en viss mängd i vikt, och ibland är det måste tåla en simulerad jordbävning. Om din bro måste uppfylla vissa krav, forskning olika brygg mönster för att avgöra vilken av de sex typer av broar bäst passar din situation. Om du bara lära sig om bro arkitektur, bygga två olika typer av broar för att jämföra deras styrkor och svagheter.

Jordbävning

På platser utsatta för jordbävningar, måste byggnader konstrueras med vissa arkitektoniska funktioner för att hindra dem från att uppleva strukturella skador. Om du vill veta om krafter en jordbävning och hur byggnader kan motstå dem, försök att uppföra en byggnad av Popsicle pinnar som inte kommer att falla när den utsätts för simulerade jordbävningskrafter, vilket kan innefatta skaka fram och tillbaka, rulla upp och ner, eller flytta från sida till sida. Forskning hur verkliga jordbävningssäkra byggnader är konstruerade och försöka replikera principerna för dessa byggnader i Popsicle modell.

På vattnet

Science Projekt med Popsicle pinnar

Gigantiska båtar verkar nästan trotsa gravitationen.

Om du någonsin undrat hur en gigantisk kryssningsfartyg kan hålla sig flytande, försöka bygga en båt av Popsicle pinnar som du kan fylla med en betydande mängd av tyngd och ändå behålla flytande. Forskning hur formen av båtar bidrar till deras flytförmåga och försöka utforma ett fartyg som bäst utnyttjar dessa principer. Alternativt, se hur väl din Popsicle båten flyter i olika typer av vätskor, såsom saltvatten, läsk, mjölk och olja. Du kan också använda en Popsicle båt för att simulera en oljeutsläpp, och försöka att utforma ett säkert, effektivt sätt att sanering.

Katapult

Katapulter har använts sedan tiden för de gamla grekerna, och de är en extremt effektiv mekanism för krig. Du kan göra en mindre version av en katapult med Popsicle pinnar, försöker att antingen bygga en som kommer att lansera ett objekt mycket långt eller mycket noggrant. Du kan också skapa många katapulter med olika mönster för att avgöra vilka faktorer som påverkar avståndet, noggrannhet och stig av lanseringen. Forskning fysiken bakom en katapult och bilda en hypotes om den optimala katapult design, sedan testa din idé genom att bygga din egen.