Hur man reparerar en Brunton kompass

Hur man reparerar en Brunton kompass


Brunton kompasser är branschstandard i Lensatic kompasser, även om företaget inte tillverkar mer elementära orienteringsverktyg. Eftersom företaget har tillverkat sin standard linje passare i årtionden, det finns många skillnader i material och stil som har uppstått genom åren. De flesta Brunton Lensatic kompasser har samma grundkonstruktion, och reparationsförfaranden är densamma i hela.

Instruktioner

1 Testa alla funktioner och göra anteckningar om oegentligheter. Testa att se att nålen kommer att fastställas vid norr inom 10 sekunder. Dra ut alla gångjärn och se till att de kommer att behålla sin önskade position.

2 Ta bort alla externa skruvar på kroppen av kompassen börjar med den lilla skruven till vänster om ramen som låser ratten på plats. Om intern är felaktiga eller "klibbiga" öppna infattningen genom att ta bort låsringen av dess yttre omkrets med en fin hacka verktyg. På nyare kompasser, är denna ring gjord av gummi, men på äldre modeller är det en stålring som noggrant måste pried där ändarna av ringen möts.

3 Ta kompassnålen genom att lyfta den från dess stift. En långsam nål bör åter magnetiseras. Äldre nålar är ett enda stycke stål som kan stärkas genom att gnidas över en permanentmagnet, medan nyare nålar införliva två små stavmagneter som måste servas med en magnetiseringselement eller ersättas helt och hållet.

4 Tryck på ryttaren redskap på sidan av ärendet (det "rider" är ringa upp korrigerar för magnetisk avvikelse) av kompassen inifrån, sedan försiktigt lyfta ut ryttaren. Om lutningen lagret är grynig det bör tas bort för noggrann rengöring genom att ta ut skruven som håller den till botten av fallet. På vissa modeller kommer det att bli nödvändigt att ta bort nålen stiftet genom att försiktigt vrida den moturs med en tång eller en skiftnyckel.

5 Rengör alla borttagna komponenter så grundligt som möjligt med tvättsprit och bomullspinnar eller en luddfri pappershandduk. Inspektera rider kuggar för oegentligheter. De flesta Brunton kompasser använda mjuka mässing skruvar för att undvika skador på kompassen med stort vridmoment, så inspektera alla skruvar för likformig stigning och ersätta dem med identiska skruvar från en butik som nödvändig hårdvara.

6 Rengör det inre utrymmet av kompassen så grundligt som möjligt med tvättsprit. Installera alla borttagna komponenter i omvänd ordning, kontroll funktionaliteten hos varje komponent innan vi går vidare. Om gångjärnen är ständigt lösa, tillämpa fordons tråd locker på skruvarna och dra åt dem så mycket som möjligt. Som en sista utväg, applicera en mycket liten mängd av starkt lim till ledtapparna för att skapa friktion.