Hur man mäter styrkan av Gummiband

Hur man mäter styrkan av Gummiband


Gummiband elasticitet avslöjar den allmänna styrkan i ett band. Ju mer elastiskt bandet, desto starkare bandet är för dagligt bruk. Företag och tillverkare testa elasticitet gummiband innan banden säljs på marknaden. Om du vill testa elasticiteten hos ett gummiband, finns det några experiment du kan genomföra för att mäta styrka.

Instruktioner

1 Skär gummiband så att det inte längre är i en cirkel. Knyta en änden av gummi till stålvikt och en annan ände till spett.

2 Koka vatten i en liten kruka. Häll kokande vatten i den graderade cylindern.

3 Placera en linjal bakom mätglas.

4 Släppa den vägda änden av gummibandet i det kokande vattnet. Låg spettet över toppen av cylindern.

5 Mäta längden på gummibandet i det kokande vattnet. Ett säkert sätt termometern i vattnet. Även om vattnet är satt vid en koktemperatur, bör avlägsnande från värmekällan göra temperaturen sjunka långsamt.

6 Lägg isvatten till cylindern. Notera både längden av det sträckta gummiband och graden av temperaturminskning. Det kommer att ta några minuter för att kyla vatten från en koktemperatur till rumstemperatur.

7 Beräkna dina resultat och observationer. Gummit bör ingå avtal, dra upp i vikt när vattnet är vid kokpunkten. Som vattnet kyls, bör gummi expandera, sänka vikten. Gummit bör sträcka och vara längre när behållaren svalnar. Ju större skillnaden är mellan den avta längd och den sträckta vikt, desto starkare är gummiband.