Hur man hanterar en behövande Ex-fru

Hur man hanterar en behövande Ex-fru


Att handskas med livet efter en skilsmässa kan vara särskilt svårt om din ex-fru är inte redo att släppa taget. Strategier för att få din uppmärksamhet kan innehålla ringa ditt hem, mobiltelefon och jobb flera gånger, visar upp på platser som du ofta eller låtsas hon inte kan hantera situationer utan din hjälp, som hus eller bilreparationer. Du kanske frestas att agera omedvetna om sina knep, eller kanske hennes nöd är en bekväm ego boost. Men kom ihåg att hon måste lära sig självtillit för att läka från din trasiga äktenskap.

Instruktioner

1 Inse att din ex-fru går igenom en svår tid. Om hennes behövande känslor är äkta, eller fåfänga försök att manipulera din tid och uppmärksamhet, förstå att de är ett yttre uttryck för inre kaos.

2 Hedra den kärlek och respekt som fortfarande mellan er. Bara för att du och din fru är skilda betyder inte att du inte fortfarande älskar varandra. Inte ignorera hennes behov eftersom du försöker att följa samhällets uppfattning om skilsmässa. Det är helt okej att vara känslomässigt stöd och hjälpa ditt ex ta sig igenom en svår tid. Kom dock ihåg att kvar i nära kontakt med dig kan göra det svårare för hennes känslor att läka.

3 Sätta gränser. Oavsett hur sympatisk du kanske känner till din frus känslor, inte låta henne armod att sudda ut parametrar din skilsmässa. Detta kommer att bli svårare om det finns barn inblandade; Om du blidka henne mer än du skulle göra om du hade några barn tillsammans, göra det klart att du bara hänge henne till förmån för barnen. Uttryck dig; Om du känner att din frus nöd är ett försök att manipulera en avstämning, säg det.

4 Låt inte du ex-frus armod att sabotera din nya relation. Om ditt ex samtal ständigt när du är med din nya make, klippa samtal kort - om samtal om laglig affärsverksamhet eller barnen - eller låta samtal gå till röstbrevlådan. Skicka inte tillbaka e-post, samtal eller texter som inte berör aktuella familjefrågor som en sen underhållsbidrag betalning eller barnens tandläkarbesök. Inte reminisce med ditt ex, eller komma in i argument över tidigare svider. Om hennes nöd blir besatt, föreslår hon talar till en professionell rådgivare om att arbeta konstruktivt genom hennes frågor.

5 Ha tålamod, och lita på situationen kommer att bli bättre med tiden. Under tiden, om du och din ex-fru har barn tillsammans, inte diskutera med dem - eller runt dem - dina frustrationer om sin mamma. Följ din mormors råd - om du inte har något trevligt att säga, inte säga något alls.