Hur man använder trä Putty på Plywood

Hur man använder trä Putty på Plywood


Fylla hål eller skadade fläckar på plywood med trä kitt är en ganska enkel uppgift om du har de rätta verktygen. Plywood projekt som ska färgas kräver lite mer förberedelser för att säkerställa en professionell finish. Med hjälp av en provbit av skrot plywood kan förhindra efterbehandlings huvudvärk senare. Om det färdiga plywood projektet kommer att målas, kommer att tillämpa trä spackel vara mycket lättare eftersom färgen kommer att täcka upp färgen på kitt.

Instruktioner

1 Köp ett vattenbaserat trä kitt som matchar färgen på din plywood och fläcken så nära som möjligt. Om plywood målas, sedan köpa en trä kitt avsedd att användas med en lackering.

2 Förbered plywood som ska repareras genom att torka den ren från smuts och damm med en putstrasa. Plywood bör vara helt torr innan du använder trä kitt.

3 Applicera trä kitt i en buckla eller hål på en skrot bit plywood att vara säker på att färgerna kommer att matcha. Ladda spetsen av spackel med trä spackel, och tillämpa den med fast, jämnt tryck till hålet eller skadade området. Låt träet spacklet att torka, eftersom dess färg kommer att förändras när det torkar. Testning av färg detta sätt är endast nödvändigt om du håller på att avsluta projektet med fläcken. Om du använder färg för att avsluta plywood, kan du hoppa över detta steg.

4 Fyll spetsen av spackel med trä kitt och tillämpa den i hålet eller område du reparerar. Använd fast, jämnt tryck för att få kitt till botten av hålet. Något Fyll hålet så att spacklet är ovanför ytan av plywood.

5 Torka eventuellt överskott trä spackel utanför kanterna av hålet med en fuktig handduk. Låt spacklet torka ordentligt. Trä kitt tenderar att lätta i färg när det torkar. Grunda hål kommer att torka inom några timmar, medan djupare hål kommer att kräva längre tid att torka.

6 Sand det område du fyllt med trä kitt tills fläcken är i nivå med ytan av plywood. Torka plywood ren med en putstrasa för att ta bort allt damm.