Småbarn fysiska aktiviteter

Småbarn fysiska aktiviteter


Du kan förbättra ett barns utveckling genom att göra fysiska aktiviteter med honom som förbättrar motorik, balans och muskelrörelser. Fysisk aktivitet bör ske med barn från det att de kan röra sig på egen hand och genom sina år som småbarn. Det finns många olika aktiviteter som kan göras med småbarn att arbeta med utvecklingsförmåga.

Start När de är bebisar

Håll barn aktiva från det att de föds. Detta uppmuntrar fysisk aktivitet och en sund livsstil. Och när barnet är ett barn, kommer hon att vänja sig. Spädbarn bör kunna flytta runt och inte alltid begränsas till en krubba eller barnvagn. Låt små barn att utforska sin omgivning med sina ögon, händer och armar, och föra dem till nya miljöer.

Aktiviteter för en 1-årig

Med ett barn bara 12 månader gammal, fokusera på enkla uppgifter att hjälpa till med sin utveckling. Spela "fånga" genom att rulla en boll fram och tillbaka. Spela block med honom och hjälpa honom att bygga små torn. Tillåta honom att vara ensam för att se vad han kan bygga vidare på egen hand. Låt honom fylla behållare med vatten och om igen. Dansa till musik med honom. Barn tycker ofta att vicka sina armar och gör sina egna "danser." Låt honom skjuta eller dra leksaksfordon med hjul. Leka kurra gömma.

Aktiviteter för 2-åringar och upp

Kör, hoppa och leka med ditt barn utanför. Sjunga och dansa till enkla sånger. Agera ut låtarna med egna koreograferade rörelser. Sitt inför småbarn och spela "patty-kaka" klappa dina egna händer till hans och lära honom rörelserna. Köp en mini-arbetsbänk eller spela kök för barnet och "lekstuga". Låt honom eller henne att aktivt "bygga" något genom tjat en leksak på arbetsbänken eller göra en måltid i "köket". Du kan också ge dina barn leksaker, bilar, telefoner och andra rekvisita för att hjälpa till med låtsas. Om du har en sandlåda, gräva hål och ge honom vatten för att mäta och häll i hål. Ge honom block att stapla och saker att plocka isär och sätta ihop igen. Ge honom riktningar att följa. "Gå och hämta mig en bok från mitt sovrum." "Kan du ge mig en gaffel från köket?" "Sätt skräp i papperskorgen." Om det finns trappor i hemmet, låta honom gå upp och ner dem samtidigt hålla ett vakande öga. Ge honom hinder att ta sig runt. Vid ålder två, bör ditt barn kunna vända dörrhandtag och få ner saker från en hög plats med hjälp av en stol. Vid 3 års ålder, skulle han kunna hoppa och kasta en boll.

Vara exempel

Gör morgonen övningar och låta dem att kopiera. Barnen njuta kopiera vad du gör. Ha det i åtanke när man går om din dagliga rutin och utföra åtgärder som du vill att ditt barn att efterlikna. Låt dina barn se dig gå, springa, dans, bygga eller fånga en boll. Spela i parken eller ta en promenad med henne.