DIY Chicken Coops

Att hålla höns kräver inte genomarbetade bostäder. Så länge de är skyddade mot rovdjur och element, kommer en mycket grundläggande struktur räcka. Den genomsnittliga gör-det-självare kan slutföra ett hönshus för en mycket låg kostnad och en helg värde av arbete.

Att bygga ett hönshus

Med den ökade populariteten av bakgård kyckling hålla, många människor vänder sig till kostnadsbesparande metoder för att utöka sina flockar. Att bygga din egen hönshuset från skrot trä och halm eller höbalar, eller konvertera en befintlig struktur som ett skjul eller lekstuga är alla effektiva sätt att skapa bostäder för kycklingar. Även coops i allmänhet betraktas som permanenta strukturer, kyckling traktorer eller bärbara kyckling coops med körningar bifogade, är också ett attraktivt alternativ för bostäder en liten flock.

Besluta om att bygga en stationär eller bärbar coop beror på antalet kycklingar som du vill höja, hur mycket utrymme som finns och om kycklingarna kommer att få frigående.

De viktigaste faktorerna, oavsett vilken du väljer att bygga, involvera vad kycklingarna kräver att förbli frisk. Se till att du tillåter ca 4 kvadratfot utrymme per kyckling och åtminstone en holk för varje fyra höns. Du kan göra holkar från gamla fruktlådor vände på sina sidor och vadderade med halm. Sittpinnar bör också installeras omkring 18 inches från marken; De kan bestå av något så enkelt som en gammal stege eller en kvastskaftet. Det borde räcka abborre för att möjliggöra ca 10 inches utrymme per fågel. Se till att din coop förseglas tätt för att skydda mot rovdjur, utkast och extrema väderförhållanden.

Sekundära överväganden inkluderar användarvänlighet för flockens anbud. Höjden är en viktig faktor för att kunna enkelt komma in i coop för rengöring och ägg insamling. Ytterdörrar till holkar är en praktisk funktion som gör samlingen utan att ange coop, men en tight passform och en låsmekanism är viktigt att förhindra rovdjur från att bryta strukturen.

Vid användning av hö eller halmbalar, vara noga med att linda hela strukturen med hönsnät eller snö staket för att säkerställa att det kommer att hålla ihop bra om rovdjur försöka gräva ut. Säkra taket direkt till marken, istället för att bara vila det på toppen av balar, kommer att säkerställa en tät passning samt hindra den från att blåsa bort i en storm. Andy Lees bok "Chicken Tractor" detaljer med hjälp av balar för coops och erbjuder flera förslag för takmaterial och strategier.

Använda en befintlig struktur är den absolut enklaste sättet att skapa en stationär coop. Enkla ändringar, liksom tillsättning av holkar och sittpinnar och en ramp för kycklingar för att avsluta och ange coop kan vara allt som behövs.

Skapa en bärbar hönshuset lägger några extra överväganden. Om coop i jämnhöjd med marken, bör en tråd kjol omger den för att förhindra djur från att gräva under coop. Bestämma om coop måste ha hjul eller om den kommer att dras till en ny plats kommer att bli en fråga om preferens, men att lägga till hjul i allmänhet gör coop mindre otympliga och även höjer den från marken.

Såvida flocken är att vara helt frigående bör coops ha bur körningar fästa så kycklingarna kan få tillgång till frisk luft och solsken. Använd samma försiktighet när du bygger denna del av coop som med själva strukturen. Överväga om pennan bör ha en tråd topp till den för att förhindra hökar och ugglor från att attackera flocken och vilken typ av gate och låsmekanism kommer att ge det enklaste tillgång för dig och minst tillgång till marodörer.