Hur man undervisar barn stjäla är fel

Även om det är sunt förnuft att de flesta vuxna, är tanken att stjäla är fel inte alltid uppenbart för barn. Om de vill ha något, de tar det. Tills de förstår innebörden och konsekvenserna, inser de inte att stjäla är en dålig sak. De flesta barn, men har möjlighet att lära sig detta ganska snabbt.

Instruktioner

1 Hjälp barnen förstå ägande. Från tidig ålder lär vi våra barn att dela och att det är oartigt att ta en leksak av en annan barnets händer. Barnet lär sig att det inte är rätt att ta bort något från någon annan. När barnet åldrar, är detta samma koncept tillämpas på att stjäla, men det är lite mer abstrakt. Ditt barn måste lära sig att bara för att hans lekkamrat inte spelar med just leksak just nu, tillhör det fortfarande henne.

2 Lär barnen empati. Att stjäla är fel, i huvudsak, eftersom det gör ont någon annan. Fråga ditt barn hur hon skulle känna om någon tog sin favoritleksak. Då förklarar att detta är hur andra människor känner när något är stulet från dem.

3 Hjälp barnen att förstå konsekvenserna. När ditt barn är ung, kan du hjälpa dem att se att när de stjäla något från någon annan, de gör den personen mår dåligt. Till exempel, om du stjäl en annan barns leksak, kommer barnet att vara ledsen. När ditt barn blir äldre, kan du hjälpa henne att förstå att det finns mer ödesdigra konsekvenser för att bryta regler och lagar.

4 Var en förebild för ditt barn. Det borde vara självklart att man inte ska vara att dra godis på livsmedels utcheckningen. Men om till exempel, du har glömt att betala för fallet med läsk under din varukorg och lämnade butiken, kan du använda det som ett teachable ögonblick. Förklara för barnet att eftersom du inte betalar för soda, du skadar butiken eftersom de förlorar pengar. Vidare är det tekniskt bryta mot lagen, och om säkerhet kom springande efter dig, kan du möta verkliga konsekvenser.