Idéer för undervisning Ärlighet till barn

Idéer för undervisning Ärlighet till barn


Undervisning barn ärlighet är inte en lätt uppgift eller en engångs affär. Som förälder eller vårdnadshavare bör du göra ett medvetet försök att vara konsekvent och ihärdig i din strävan. Detta innebär att prata anligga dygder ärlighet och demonstrera, undervisning och förväntar dessa dygder.

Föregå med gott exempel

Inte frestas att berätta vad som verkar en ofarlig "liten vit lögn." Det kan verka lättare att säga "jag bara kommer att vara borta i några sekunder. Du kommer inte ens att jag är borta", när du vet att du kommer att vara ur huset för sex timmar. Istället förklara för ditt barn att du kommer att vara borta i flera timmar, men kommer tillbaka. Om ditt barn är berörda, tala om dessa frågor och erbjuda trygghet. Låt ditt barn höra dig vara ärlig med dina vänner. Do not tell en vän som du är för upptagen för att få ihop när man egentligen bara vill stanna hemma och titta på en film, när du tar ditt barn till läkare, i stället för att säga, "det kommer inte att skada en bit," berätta sanningen. Förklara att testet kan vara obekväma. Om han behöver ett skott, tala om för honom skottet kunde göra lite ont men är nödvändigt att hålla honom frisk och stark.

Snacka om Ärlighet

Tala om ärlighet med ditt barn. Förklara hur du förväntar henne att vara ärlig med dig, precis som hon förväntar sig att du ska vara ärlig med henne. Har diskussioner om varför är viktigt att vara ärlig och en uppskattad egenskap. Läsa böcker och berätta historier i som ligger påverkar tecken. Några goda exempel är "den lille pojken som ropade varg" och "Pinocchio".

Ställ upp dem för Honesty

När du bevittna ditt barn ritning på väggen, kan din första reaktion är att fråga om hon gjorde det. Men ger det henne möjlighet att ligga. I stället kan man påminna henne om att rita på väggen är inte bra och ge henne en chans att förklara ärligt varför hon gjorde det. Låt henne veta hur mycket du uppskattar hennes ärlighet. Om din dotter väljer att ljuga om vad som hände, inte anklaga henne för att ljuga, men fråga henne om hennes berättelse är vad hon ville hade hänt. Ta dig tid att lära henne att är att vara ärlig ibland svårt men tala sanning inte kommer att få henne i trubbel.