Om antika radioapparater

Om antika radioapparater


Antika radioapparater kommer i alla former och storlekar och har blivit uppskattad samlarobjekt. Oavsett om du är en radio buff eller ett hem dekoratör, antika radioapparater erbjuder massor av kreativa alternativ för samlare. Att hitta antika radioapparater är inte svårt och många kär i jugendstil eller varma träramar. Om du letar efter en samling som ger värme till ditt hem och intresse för dina bokhyllor, kan antika radioapparater vara rätt väg att gå.

Historia

Om antika radioapparater


Den första AM-radio kom till platsen i början av 1900-talet. Lee de Forest uppfann rymdtelegrafi som möjliggjort utvecklingen av elektromagnetisk strålning. Snart förmågan att "sända" en signal som kan plockas upp av sändare upptäcktes och radio föddes.

Fungera

Om antika radioapparater


Ursprungligen antika radioapparater var tänkt att sända AM eller FM radio till människor överallt. Som den viktigaste formen av underhållning under 1920- och 1930-talet, skulle familjer samlas runt radio att lyssna på nyheter eller dramatiska berättelser.
Idag är antika radioapparater främst uppskattad för sina estetiska kvaliteter, även om vissa entusiaster göra reparera maskinerna för att göra fungerande radio inom den antika ram.

typer

Om antika radioapparater


Antika radioapparater finns i många olika typer som teknik och mode avancerade genom åren. Även om Bakelit radioapparater verkar vara både den populäraste och lätt att hitta, rör bärbara och vintage plast radioapparater finns också. Trä boxed radioapparater var populär på 1940-talet och erbjuder den mest variation i storlekar och stilar. Admiral, Air King och Belmont är några tillverkare av radioapparater från 1940- och 1950-talet. Emerson, GE och Philco är några av de populära tillverkarna av trä radioapparater.
Det finns också gott om nyhet radio former som finns, inklusive radioapparater inne baseball former och mikrofon formade transistorer

Tidsram

Om antika radioapparater


Antika radioapparater som gamla som i mitten av 1920-talet kan fortfarande hittas, men den mest populära typen verkar vara radioapparater som gjorts under slutet av 1940 och 1950. Radion som en underhållningsmaskin fortsätter att utvecklas med funktioner som kassettbandspelare och cd-spelare. Högtalar storlekar har också utvecklats med tiden, inklusive den mycket 1980-talet "boom box" med stora löstagbara högtalare. För närvarande verkar det som den klassiska radio ersätts av iPod och andra MP3-enheter.

Storlek

Om antika radioapparater


Antika radioapparater varierar i storlek från fickan transistorradion i golvet står trämodell av 1940-talet. De mest populära genom tiderna har varit bordsmodell som skulle passa fint på alla kök bänk eller skrivbord. Cirka 17 inches lång, 7 inches djup och 10 inches tall (beroende på stil naturligtvis), verkar detta också vara den vanligaste typen av antika radio samlas in av entusiaster. De största modellerna är oftast det äldsta, som med stigande teknik och mode, skulle radioapparater blir mindre.

överväganden

Antika radioapparater kan vara fantastiskt kontaktpunkter i rum, vilket gör att samla in dem ett nöje. Du kan lätt hitta Bakelit typ vid varje antik köpcentret och kan ofta få dem för under $ 20. Deras tillgänglighet och mångsidighet stil gör dem en stor post för att visa hela ditt hem för att ge det en varm och nostalgisk utseende.

Varning

Handla noga, eftersom det är gammalt är nytt igen. Det finns många för närvarande produceras radioapparater avsedda att se ut som antika modeller, så se till att titta noga för att vara säker på att du köper en äkta antik.