Hur man kan stoppa att vara alltför känslig

Har du någonsin hört folk säga att du är mycket känslig? Bär du ditt hjärta på ärmen och bry med dumma kommentarer från andra? Lära sig att bättre hantera din känslighet och ta kontroll över dina känslor.

Instruktioner

1 Lär dig att ta synpunkter mindre allvarligt. Generellt alltför känsliga personer få ont lätt när de känner någon sagt något till dem i ett "fel sätt". Merparten av tiden, det som sagt är inte riktigt oförskämd eller kritisk eller ens direkt mot dig, kan personen ha en dålig dag, eller deras ord tas ur sitt sammanhang.

2 Höja din nivå av förtroende. Ha förtroende inte ske över en natt som det ta tid, mognad och praktik för att vara säker på sig själv. Om någon gör en kommentar om dig och du är antingen redo att brista i gråt eller känner oerhört ledsen, svara tillbaka med en enkel kommentar och inte overanalyze det. Tror att det är inte något personligt mot dig och ta det med fattning.

3 Sluta med "jag bryr mig så mycket om vad alla tycker om mig" attityd. Till att börja med är en vårdande attityd en bra kvalitet och definitivt behövs i den här världen, men att sätta alla andra tycker om dig över dina egna skapar problem. Du måste bygga själv värde i sig själv och inte låta en persons ord förstöra hela dagen. Titta på det här sättet, deras ord flyger ut sin mun, så i slutet, de förmodligen inte skulle komma ihåg vad de sa. Så om de inte bryr sig, varför skulle du?

4 Ändra dina tankar och du kommer att få positiv feedback. Reflektioner av själva tenderar att studsa tillbaka på andra så om du är super känslig om allt i livet, kommer det att finnas människor som kommer att verka "kritiska" av dig. Förbättra dina tankar om dig själv först och du kommer att förvåna att någons ord inte fastnar som klister.

5 Omfamna din känslighet. Det är inget fel med att vara känslig, visar det du har oro för andra, men lära sig att balansera din känslighet och har en tjockare hud. Kom ihåg att varje människa som en gång levde på denna jord och de som bor i det för närvarande har upplevt några folks som inte var trevligt med sina ord, eller haft en tendens att säga saker utan gäller för andra människors känslor. Även om du inte kan ändra dessa människor sätt att tänka, ta kontroll över dina egna känslor och hur du uttrycker det. Även dessa typer du ska stanna ett avstånd från att hålla negativ energi ifrån dig.