Original dopgåvor

Original dopgåvor


En dop är en intim och känslomässig tid för familjen och vänner av ett barn. Även barn är vanligtvis föremål för dop, kan denna ceremoni förekomma för alla åldrar. Om du har blivit inbjuden till en dop parti och du är osäker på vilken typ av gåva att få, oroa dig inte - det finns fler alternativ än du tror. Fokus ligger oftast på barnet och samhället går samman för att stödja honom, så oroa dig inte om att få "den perfekta presenten." Istället, låt dig få lite kreativ --- har du en speciell färdighet, kanske träbearbetning eller sömnad, som du kan använda för att göra något helt unikt? Om inte, finns det fortfarande gott om bra dopgåva idéer för alla åldrar.

för baby

För ett barns dop, kan du komma undan med att välja en gåva som är mer av en minnessak för föräldrarna än för barnet själv. Barnet kommer sannolikt att inte minnas händelsen, så vad bättre sätt att vårda ögonblicket än att ge föräldrarna en trevlig personlig bildram, foto av barnet på duk, personlig väggbonad, eller nya baby klippbok? Om du är tekniskt kunniga, ta en video av ceremonin och fest och redigera den i en fin DVD för föräldrarna.

För små barn

Små barn kommer att vara mycket mer mottagliga för gåvor än barn, så du kan behöva få lite mer kreativ på tillfälle anpassad gåvor. Eftersom små barn älskar att läsas, undersöka religiösa bilderböcker eller färg retellings av Bibelns berättelser. Leksaker är också omhuldade: tänk leksak block, bilar, mobiler, minnessak lådor eller uppstoppade djur med sömnad eller gravyr som anger barnets namn och datum för dop. För barn gamla nog att bära en, ett halsband, medaljong, armband eller örhängen kan vara en värdefull och långvarig gåva.

För äldre barn

Eftersom äldre barn kan bättre uppskatta betydelsen av deras tro och syftet med en dop, kan gåvor med en djupare religiös innebörd bättre emot. Om du inte är medlem av barnets nära familj, kan du anta någon annan att få honom en bibel --- men har du en favoritbok på tro barnet kan njuta av? Kolla vad som är populärt bland unga vuxna i kristen fiktion, musik och filmer. Klass-skolbarn och unga vuxna också njuta av prylar, så om du har råd med det, anser en MP3-spelare eller eBook läsare med en personlig gravyr.