Science Fair Project på kål Juice

Science Fair Project på kål Juice


Många blivande forskare kämpar för att göra en djupt intryck på vetenskapsmässan. Du kanske tror att du använder en högteknologisk lösning skulle vara en idealisk metod för att ta ögonen på domare och publik. På grund av detta, är många projekt festooned med onödiga röran, eller använda dyra sätt att utföra en enkel uppgift. En idealisk pH vetenskapsmässan projekt, dock inte behöver dyra elektroniska mätare eller testremsor. Enkel rödkål juice ger en förbluffande enkel lösning som kommer att imponera alla med sin uppfinningsrikedom och effektivitet.

material

Du kommer att behöva en hel rödkål, företrädesvis hackad i hand stora bitar. Du behöver en mekanism för att extrahera saft, företrädesvis en juicepress, men en mixer eller matberedare räcker. Du behöver också en liter kranvatten, flera koppar för lagring av saft, vanligt vitt hushållspapper, några kaffefilter och flera pipetterna. Du kommer också att behöva flera prov för att testa, både med sura och frätande natur. Citroner, vinäger och läskedrycker gör bra "syra" prover. Bakpulver, torr tvätt tvål och antacida tabletter göra bra "bas" prover. Om du vill göra mer specifik analys, kan du använda billiga pH testremsor för att bekräfta dina mått.

Förberedelse

En viktig del av förberedelserna är att säkerställa din målgrupp som du arbetar med hushålls ingredienser. Du kan uppnå detta genom att ta en nibble av rödkål, en klunk av vattnet, och erbjuder ett prov till dem som följer. Lägga den röda kål och vatten till biandaren och blanda tills det erhållna fluiden är en indigo vätska. Använd kaffefilter för att ta bort de fasta ämnena och häll saften i flera koppar. Vid denna punkt, kan du ta en klunk juice för att försäkra din målgrupp som du fortfarande att göra med något annat än kål juice.

testen

Ta en pappershandduk och riva eller skär den i strimlor. Placera ett prov av varje ämne som skall testas på varje remsa. För fasta prover, blanda dem med lite vatten och tillämpa blandningen med hjälp av en pipett. Ta en pipett av kål juice och applicera några droppar till varje remsa. Du kommer att märka en omedelbar färgförändring. Den surare provet, kommer den rödare saften sväng. Om juicen appliceras på en bas, kommer färgen skifta till blått och till grön beroende på pH. För en mer imponerande bildskärm, kan du lägga till proven direkt till glas juice.

Analys

Om du tar fotografier av färgförändring av kål saft i många prover och jämföra dem med pH av de slutliga blandningarna som bekräftas av en pH avgörande band, kan du skapa en överraskande noggrann mätning skala. För att göra detta, måste du använda större volymer av material och konsekventa mätningar av ingredienserna för att säkerställa att resultaten inte påverkas av att experimentella inkonsekvenser. Din fotografiska skala kan du använda kål saft som en low-tech pH-indikator över hela spektrumet av möjliga sura eller basiska mätningar.