Hur man räddar en Wild Mustang

Hur man räddar en Wild Mustang


Mustangs är vilda hästar i Amerika. Deras stamtavla är inte helt känd, men troligen de härstammar från spanska hästar --- de första hästarna "re-kolonisera" kontinenten efter utrotning av förhistoriska arter, spridda både av spanjorerna och senare indianhästkulturer. Från och med 2009, Bureau of Land Management --- som administrerar stäppen, öknen och berg land där de flesta Mustangs finns --- uppskattningsvis finns det mer än 30.000 vildhästar i landet, utspridda över Arizona, Kalifornien, Colorado, Idaho , Montana, Nevada (med mest), New Mexico, Oregon, Utah och Wyoming. För att reglera besättningen nummer, BLM avrundar med jämna mellanrum upp mustangs och auktioner dem till privatpersoner. Du kan ge ett av dessa kraftfulla varelser ett nytt hem, och samtidigt stödja range förvaltning.

Instruktioner

1 Se till att du har rätt att anta en mustang från BLM. Myndigheten kräver att de sökande vara 18 år eller äldre, vara fri från djur missbruk övertygelser eller några överträdelser mot den federala Wild fritt strövande hästar och Burros lagen och kunna tillhandahålla infrastruktur och resurser för att ordentligt ta hand om hästen.

2 Tillhandahålla nödvändiga faciliteter. BLM lägger ut specifika riktlinjer för dessa, varav minst utrymme på 400 kvadratfot för varje antagen mustang, sex fot höga skåp för vuxna hästar tills de är staket-brutna och inhägnader byggs från rör, stolpar eller plankor av åtminstone 1,5 tums tjocklek.

3 Ansök till BLM för en Mustang antagande när du är säker på att du kvalificera sig och kan ge djuret. Ansökan kan göras per post till den relevanta BLM kontor --- den administrerar din region --- eller via online-systemet.

4 Betala en adoption avgift. Från och med 2010, anger BLM en öppning på minst bud på $ 125 per enskild häst och $ 250 för ett sto och föl par. På en konkurrensutsatt-budgivning situation kan slut priset vara högre. Från och med 2010, kan du anta upp till fyra Mustangs i en ettårsperiod från BLM, eller ansöka om särskilt tillstånd att ta på sig mer.

5 Hur man räddar en Wild Mustang

Nyligen rundade upp vilda hästar kommer inte att användas för människor.

Förbered dig för de utmaningar som bryta och hantera en tidigare fri-roaming mustang. Beroende på hästens disposition, kan du ha gott om arbete att göra för dig att tjäna varelsen förtroende och hängivenhet. Kom ihåg att dessa hästar växte upp i halvtorra öknen, som täcker stora stråk av land och hantera häst flockdynamik. Det kommer inte att bli en övernattning omvandling.