Rebel XS Tips & tricks

Rebel XS Tips & tricks


Från sin första introduktion när det var en filmkamera, Rebel linje av kameror från Canon har gett fotografer med en bra ingångsnivå kamerahuset. Canon Rebel XS är en 10,1 megapixel kamera som är insvept i en kompakt kropp design och kommer att acceptera ett brett utbud av linser som produceras av både Canon och tredjepartstillverkare. Kameran har sju-punkts autofokus zoner och en enhet som kommer att ta bilder med en hastighet av tre bilder per sekund.

Egen vitbalans

Detta är en bra funktion på de flesta digitalkameror och Canon Rebel XS är inget undantag. Fotografer har förmågan att anpassa Kelvin inställningar eftersom de hänför sig till ljus vid fotografering med en digital kamera. Så, om du skjuter utomhus i starkt solljus, du skulle sannolikt ha vitbalansen inställd på "Daylight"; sedan om du skulle flytta inomhus, kan du ändra vitbalansen för att matcha belysning inuti. I filmdagar, skulle du inte ha haft den här funktionen tillgänglig för dig.


Precis som att ha möjlighet att ändra kamerans vitbalans, ha möjlighet att skjuta i RAW-läge är en annan viktig funktion. Medan den interna processorn i Canon Rebel XS är bra, i vissa situationer - knepigt belysning där det finns en hel del dimma, starkt ljus, bländning eller betydande kontrast - att kunna spela dessa bilder i RAW-format ger dig mer latitud i efterproduktionsarbete. RAW registrerar huvudsakligen bilden så det verkar på sensorn. Det går genom kamerans processor på samma sätt JPEG-bilder gör. RAW-filer är större än JPEG, så se till att du har en stor kapacitet minneskort med dig, eller ett par extra kort i din kameraväska.

justerbar Dioptri

Ligger på sidan av pentaprisma av sökaren är en liten liten ratten. Denna ratt justerar en liten lins i sökaren som låter dig justera fokus för att matcha dina ögon så att du inte behöver bära dina glasögon när du tar bilder. Justeringen är inte stor, och det kan justera tillräckligt för ditt recept, så för dem som kan dra nytta av denna funktion, är det ett trevligt alternativ.