Hur man gör en utlösande faktor för en Crossbow

Hur man gör en utlösande faktor för en Crossbow


För att göra aa enkel, medeltida stil armborst utlösningsmekanism, låt oss använda exemplet med en båge lager 6 inches bred. Bara ändra måtten för att passa din egen lager.

Instruktioner

1 Använd stämjärn för att skära en rektangel en tum bred och en halv tum genom armborst lager (topp till botten) vid den punkt där du vill montera avtryckaren.

2 Med användning av borr och 3/8-tums trä bit, borra ett hål genom centrum av den runda sidan av lövträ cylindern.

3 Hur man gör en utlösande faktor för en Crossbow

Använda den smala blad trä såg för grov och mejsel för efterbehandling, skär skåror för fören strängen och trigga i lövträ cylindern som visas på ritningen.

4 Hur man gör en utlösande faktor för en Crossbow


Med borrmaskin och 3/8-tums trä bit, borra ett hål genom sidorna av armborst lager för att montera triggern blocket som visas på ritningen. Slip ett av de metallstänger, 3/8 tum x 6 inches, genom som utlösare blocket pivot.

5 Med borrmaskin och 3/16 tum metall bit, borra två hål i var och en av de tre-tum långa metallband: ena är 1/4 tum från ena änden, den andra är en tum ner från första och båda är i centrum av bredden av banden. Med hjälp av 3/8-tums metall bit, borra ett tredje hålet 5/8 tum från den andra änden av bandet och centrerad.

6 Klämma fast den 5-tums band av metall i bänken skruvstäd med den sista 3/4 tum av en ände hålls i käftarna. Böja remmen så att den sista 3/4 tum är 90 grader mot resten av bandet.

7 Epoxi resterande 3/8 tum metallstång till den 5-tums metallband vid en punkt inte mer än 1 1/2 inches tillbaka från 90 graders böj och vinkelrätt mot längden av remmen. Tillåt epoxin att härda fullständigt. Om du har tillgång till svetsutrustning, svetsning denna svängarm skulle vara bättre.

8 Montera vinklad slutet av 5-tums trigger bar i botten av utlösningsblocket (se bild från steg 4). Använd denna positionering för att bestämma den bästa punkten för att montera de mindre banden till armborst lager (med hjälp av träskruv) för att låta 3/8-tums hål utskurna i banden för att hålla avtryckaren svänger ut på bekvämt avstånd från lager. När en sträng drar mot avtryckaren blocket måste triggfältet hålla blocket på plats. Att släppa strängen (brand armborst), kommer skytten krama avtryckaren bar upp (från ett grepp bakom trigg pivot) som kommer att trycka på avtryckaren bar ner och ut ur utlösningsblocket hack. Detta måste vara en smidig och bekväm åtgärder för skytten att säkerställa bästa möjliga resultat.

Tips

  • Det finns ett antal medeltida vapen böcker med historiska konstverk eller gravyrer. En sådan är "Vapen & Armor: En illustrerad arkiv med träsnitt och gravyrer" Harold H. Hart; Dover Pictorial Archive Series.
  • Närmaste kapitlet i Society for Creative anakronism eller andra medeltida rekreation grupper kommer att vara en bra resurs för att tillverka tips.
  • När dras, har armborst sträng mycket kinetisk energi lagras, så var noga med att undvika misstag släppa strängen. Undersök alltid avtryckaren blocket innan bågen; en sprucken block kan misslyckas och orsaka oavsiktlig utlösning.
  • Använd skyddsglasögon vid borrning av metall eller trä.