Hur man gör en brädspel med din Förskolebarn

Hur man gör en brädspel med din Förskolebarn


En brädspel är praktiskt taget definitionen av "kvalitetstid" med ett förskolebarn, men när det är ett spel du och din förskolebarn uppfinna tillsammans, kan det bli ännu mer. Sätt ihop en grundläggande race-typ spelplanen som använder färger för att berätta spelare var att flytta sina pjäser. När ditt barn lär sig, kan du lägga till bokstäver, först för enkel erkännande för pre-läsning, och senare för första bokstäverna i orden. Även senare kan du spela genom att sätta bokstäver för att bilda ord, eller addition och subtraktion siffrorna i aritmetiska problem.

Instruktioner

1 Skär en kvadrat med enhetlig storlek från varje färg av båten skum och ställ åt sidan för formen. Skär de återstående arken av färgat skum i grova fyrkanter eller andra former, vardera ca 2 inches bred vid den bredaste delen av formen. Låt din förskolebarn att bidra till att minska om han kan hantera skummet; precision form spelar ingen roll.

2 Skära en triangel utanför var och en av två hörn av vitt skum, cirka 5 tum på de bredaste sidorna. Visa ditt barn, som du limma en triangel i vardera av två motsatta hörn av kartong, att man kommer att vara utgångspunkten för loppet, och andra mål.

3 Be ditt barn att välja en av de färgade bitar du har klippt. Hjälpa henne att applicera lim på ena sidan av pjäsen och placera den nära ett av de vita trianglarna att starta spelet banan. Arbeta tillsammans för att placera ytterligare färgade bitar i en slingrande stig och en blandning av färger, slutar vid den andra triangeln.

4 Skär formen av en liten "t" gjord av sex rutor från vitt skum för att bygga formen. Varje ruta bör vara 1/4 tum större i varje riktning än de enhetliga rutor du skär i steg 1. Med ditt barns hjälp, limma en av de färgade rutor på varje sektion av den vita t. När limmet är torrt, försiktigt veck skummet mellan färg rutor. Vänd t över och vik upp tvärstycken för att bilda en låda. Försegla varje hörn av lådan med en bit av första hjälpen tejp. Böj sista rutan för att träffa de fyra "väggar" och fäst med tejp.

5 Klippa två trianglar från vitt skum, vardera 1 1/2 inches över den korta sidan och 3 inches från den sidan till spetsen. Klipp två små fyrkanter, 1 1/2 inches på varje sida. Dekorera eller märka en triangel för varje spelare. Skurna slitsar 3/4 inches lång i mitten av kortsidan av varje triangel och i en sida av varje ruta. Montera slitsarna tillsammans för att hjälpa markörerna stå.

6 Spela spelet: Varje spelare i sin tur kastar tärningen och flyttar sin markering till nästa patch längs vägen för den färg som visas på toppen av formen. Den första spelaren att nå den andra triangel vinner.