Hur man syr garn hår på en Skrovlig Ann Doll

Skrovliga Ann har glädja barn och vuxna sedan sin inledning av sin skapare, Johnny Gruelle, 1915. Han skrev och illustrerade berättelser om skrovliga Ann och fick patent på dockan, enligt Skrovliga-Ann-och-Andy-dockor. com. Med sina enkla ansiktsdrag, svarta knappögon och charmiga mopp av rött garn hår, utstrålar Skrovliga Ann är väldigt närvaro glädje och lycka. Sömnad hår på en skrovliga Ann docka är en enkel process som kräver några kunskaper men lite tålamod.

Instruktioner

Single-Strand Method

1 Åtgärd 3-tums bitar av rött garn och skär en stapel enligt hur mycket garn hår behövs. Om du reparerar en skrovliga Ann docka, behöver du mindre än om du syr en full hår på dockan.

2 Välj plats för att börja. Om du syr en ny chef för hår till en skallig skrovliga Ann dockan, börjar i ryggen centrum, som arbetar i ett cirkulärt mönster. Om du behöver bara fylla i en lapp, börjar på ena sidan och arbeta mot den andra.

3 Trä nålen med en 3-tums tråd.

4 Stick in nålen i tyget, som kommer ut ca 1/4-tums från den platsen. Hålla garnet ände som är närmast den nålsöga så att den inte kommer ut samtidigt gå genom tyget.

5 Ta bort nålen och binda 3-tums tråd i en knut.

6 Fortsätt att lägga till 3-tums garn tills dockans huvud är täckt med en tjock mopp av rött garn hår.

Alternativ metod

7 Tråd en mycket lång tråd genom nålen. Du kan fördubbla garn för snabbare framsteg, men detta kommer att göra rycka nålen genom tyget hårdare.

8 Stick in nålen i tyget och skapa en 1/4-tums söm. Dra fram 2 inches garn sticker ut av tyget.

9 Klipp garnet och knyta den i en knut. Fortsätt att lägga hår, att trä nålen när tråden tar slut.

10 Trimma garn hår att säkerställa en jämn presentation. Trimma runt ansiktet så dockans ansiktsdrag inte skyms. Håret ska vara ännu runt kronan och på baksidan av dockans huvud.

Tips

  • Köpa rött, förskurna garn avsedd att användas i garnmattor för bekvämlighet.
  • Var försiktig när du använder en större stål nål som det är mycket skarp. Plast nålar kan gå sönder, så har en extra. Plast virkade nålar fungerar bra, men de ändar inte är mycket skarp. De kan riva tyg i stället för att göra en jämn hål när nålen sätts in.