Symtom på 5 veckor gravid

Vid fem veckor av graviditeten, har ditt ofödda barn hjärta redan utvecklats till den grad att det kan slå och pumpa blod. På detta tidiga punkt i dräktighet, kan du ha drabbats av en rad olika graviditetssymptom.

Trötthet

WomensHealthcareTopics.com konstaterar att ett vanligt symptom på graviditet som många kvinnor möter i den femte veckan är extrem trötthet eller utmattning.

ömma bröst

Enligt American Association Graviditet, många kvinnor upplever ömma, öm eller svullna bröst under tidig graviditet, ibland så snart två veckor efter befruktningen.

Illamående

Vanligtvis gör sitt utseende två till åtta veckor efter befruktningen, illamående (morgonillamående) och kräkningar påverkar många gravida kvinnor under första trimestern av graviditeten. För att lindra detta symptom, föreslår American Association Graviditet äta mindre måltider och undvika eventuella lukter som ökar din illamående.

huvudvärk

Rusa av graviditetshormoner som övertar kroppen under de första veckorna av dräktigheten orsakar ofta huvudvärk som kroppen anpassar sig till de förändringar som sker.

Regelbunden urination

Även om de flesta kvinnor inte börjar uppleva denna graviditet symptom förrän sex till åtta veckorna av graviditeten, kan du märker ett ökat behov av att urinera under din femte vecka. Detta symptom beror på den kraftiga ökningen av blodflödet i kroppen, vilket orsakar njurarna och urinblåsan för att bearbeta extra vätska.