Testning papper flygplan hastighet för ett experiment

Testning papper flygplan hastighet för ett experiment


Papper flygplan är inte bara roligt att bygga och flyga, de gör också en intressant experiment. Eleverna kan läsa om hastighetsskillnader i olika papper flygplan genom att testa den tid det tar ett flygplan för att nå en viss sträcka. Detta experiment testar den genomsnittliga hastigheten på olika mönster för att avgöra vilken som är den mest aerodynamiska. Minsta vinden kommer att ändra resultatet av försöket, så genomföra dina studier i mer korrekta resultat.

Set-Up experimentet

Välj en inomhusutrymmen med en hel del utrymme, såsom en gymnastiksal eller stor hall. Samla utrustning för experimentet. Du behöver papper, ett måttband, maskeringstejp, ett stoppur, och ett diagram för att spela in dina resultat. Placera en lång bit maskeringstejp på golvet som startmärke och instruera varje elev att stå bakom linjen när de kastar sina flygplan.

Gör Flygplan

Varje elev eller grupp elever ska göra fem av samma papper flygplan. Ju mer lika alla sina papper flygplan, desto mer exakta resultat de kommer att uppnå. Instruera eleverna att välja en enkel, men unik design så att du kan jämföra resultaten i slutet av försöket och bestämma vilken design är mer aerodynamisk. Låt eleverna räkna sina flygplan ett till fem.

Gör ett resultat Diagram

Resultatet diagram bör ha en kolumn numrerade ett till fem på vänster sida. Denna kolumn titel är "kast." Titel en kolumn till höger om siffrorna "Avstånd" och en annan "Time." Skapa flera kopior av resultatet diagrammet. Ge ett diagram för varje elev eller grupp av studenter.

Genomför experimentet

Studenterna kommer att turas om att kasta sina papper flygplan. Anteckna tiden mellan lättning till landning med hjälp av stoppuret. Låt eleverna skriva ner detta nummer mellan varje flygplan på deras resultat diagram i kolumnen "Time". Mellan varje grupp eller student har dem spela avståndet från maskeringstejpen för varje flygplan och registrera detta i "Distans" -kolumnen. Sedan instruera dem att samla sina flygplan innan nästa grupp tur.

Beräkna Medelhastighet

Tala om för eleverna att hitta medelvärdet mellan de tre mellersta avstånd. De längsta och kortaste avstånd kallas perifera uppgifter och kommer att göra genomsnitt mindre exakt, så att inte inkludera dessa i beräkningen. Gör samma sak för tiden. När eleverna har ett genomsnittligt avstånd och tid för sin design, ge dem formel för att beräkna hastighet (Hastighet = Avstånd / tid). Jämför medelhastigheten för flygplan bland studenter och grupper för att avgöra vilken design är mer aerodynamisk.